Äiti syö!
Tuoreen äidin muistilapuilla on asiaa. Syö! Aivan liian usein syön aamupalan vasta Fridan aamupäiväunien aikana, 10-11 välillä. Iltapäivällä vaunulenkillä huomaan että on nälkä. Hemmetti, unohdin eväät! Kotona aika häviää imettämiseen, vaipan vaihtoon ja leikkeihin. Toivon, että Allu tulee pian kotiin, että pääsen syömään. Kello on 18.
Säännöllinen syöminen pitää yllä verensokeria, vireystasoa ja maidon tuotantoa, sekä mahdollistaa raskauskilojen tippumisen. Tuolla rytmillä maito väheni ja paino jumittui. Tarvittiin hieman suunnitelmallisuutta. Hyviä valintoja ja terveellistä syötävää käden ulottuville. Tässä parhaimmat vinkit jakoon!
Hirssinjyväpuuro
Keitetään 1dl kuorettomia hirssinjyviä ja 6dl vettä. Riittää 2-3 aamuksi.
Kiinalaisen ravintoterapian mukaan hirssi ylläpitää vatsan ja pernan toimintaa. Hirssi on myös emäksistä, poistaa elimistöstä limaa ja on luontaisesti gluteeniton. Tästä luin Nina Haaviston kirjassa Ruoan voima 2, kiinalaista lääketiedettä kansantajuisesti.
Siemenleipä (gluteeniton)
2,5 dl auringonkukasiemeniä / 1dl kurpitsansiemeniä / 1dl mitä tahansa pähkinöitä / 3,5dl hirssihiutaleita / 2rkl chia-siemeniä / 3rkl psylliumkuitujauhetta / 1tl merisuolaa / oliiviöljyä / 3,5dl vettä
Sekoita aineet ja kaada seos kookosöljyllä voideltuun pitkulaiseen vuokaan. Jätä leipä tekeytymään jääkaappiin yön yli. Paista 175 asteessa ensin 30 minuuttia. Ota leipä pois vuoasta ja paista leivinpaperin päällä vielä 40 minuuttia.
Hyvä välipala, ei tarvitse edes mitään päälle!
Lisäksi hoitolaukussa on aina erilaisia taateli-pähkinä-patukoita. Olen myös hulluna tummasuklaa-merisuola-manteleihin ja gluteenittomaan lakritsaan! Kyllähän äidin pitää herkutellakin!
Mitä vinkkejä teillä on?