Habitaressa ainakin nämä!

Rakkautta & Mamarkiaa

Habitare, eli Suomen suurin huonekalu-, sisustus- ja designtapahtuma järjestetään tällä viikolla Messukeskuksessa. Odotan erityisesti uusien innovaatioiden ja näkökulmien, sekä upean designin, perinteiden ja modernin teknologian aiheuttamaa inspiraatiota. Onhan tämän vuoden teemana Huomisen koti.

Ohjelmassa on niin paljon mielenkiintoista, että menin tutustuessa jo vähän sekaisin. Nämä ainakin laitan vierailusuunnitelmaan:

 

 

Signals-näyttely. Esittää sisustuksen, asumisen ja muotoilun tulevia trendejä ja pohtii yhteiskunnallisia ilmiöitä ja megatrendejä teemojen takana. Näyttelyssä on neljä maailmaa eli huonetta, Offline, Onni -millä laseilla katsot?, Age less ja Sattuma

United Stories 2017. Myyntinäyttely, jossa yhdistyvät muotoilijat, yritykset ja kansainvälisyys. 12 muotoilijaa ja 6 yritystä ovat luoneet uusia tuotteita yhteistyössä, jotka ovat myynnissä Habitaressa.Yhteistä malliston tuotteilla on, että niissä näkyy suomalaisten ja aasialaisten kiinnostus perinteisiin materiaaleihin.

Eettinen alue. Yrityksiä ja tuotteita, joiden taustalla toimivat kestävän kehityksen periaatteet. Parempi maailma yksi tuote ja ostopäätös kerrallaan.

Start Up. Uudet ja kiinnostavat muotoilualan yritykset yhdellä alueella. Nousevia brändejä ja alan tuoreita yrityksiä ja heidän tuotantoaan.

MUJI. Japanilainen lifestyleketju, jonka laatutuotteet valloittavat. Kohtuuhintaisia, vähäeleisen kauniita arkiesineitä, vaatteita ja kodintekstiilejä yhdistävät käyttäjälähtöisyys, laadukkaat materiaalit ja rationaalinen tuontantoprosessi. En pääse kuuntelemaan Mujin pääjohtajan, Masaaki Kanain keynote-puheenvuoroa keskiviikkona, mutta aion tutustua konseptiin Ahead-muotoiluhallin Pop up -myymälässä.

Habi Kids. Ihan uskomaton määrä mielenkiintoista, järjestettyä ohjelmaa lapsille. Vaikka Frida onkin vielä liian nuori työpajoihin, haluan ehdottomasti kokea alueen energian. Fridalle löytyy varmasti myös tekemistä, sillä ainakin kollaasiseinä ja Napa School for kids -värityskuvat vaikuttavat hauskoilta. 

 

Kuvat: Messukeskus

 

 

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN'

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.