Hammashommia

Fridan suussa on ollut varsinainen hammastehdas helmikuusta lähtien. Hampaita on puhjennut jopa kolme kerrallaan! Alahampaiden riviin on juuri puhjennut neljäs hammas, kun olemme jo alkaneet epäillä poskihampaiden tuloa. Tyttö on ollut ihmeellisen kiukkuinen ja järsii kaikkea. Tutit menevät palasiksi sekunneissa, ja muutamat puulelut on jouduttu hyllyttämään ja odottamaan hellävaraisempia leikkejä. Tätä menoa Frida vieroittaa itsensä tuteista nopeasti, vaikka ne kuuluvatkin vain nukutuspuuhiin. Kaikki pureskeltava (myös omat sormet) on pakko työntää todella syvälle suuhun, ja sehän tietysti aiheuttaa kakomisrefleksin. Kummallista on, että se on Fridasta erityisen hauskaa. 

Hommasta ei tee yhtään helpompaa se, että Frida on käsittänyt puremishommat ihan väärin. Tästä olen kertonut aiemminkin, mutta nyt juttu on lähtenyt aivan käsistä. Saatamme naureskella yhdessä ja yhtäkkiä tyttö hyökkää päälle suu auki hampaat (ja silmät) kiiluen!

Kieltäminen ja toruminen on luonnollinen reaktio heti säikähdyksen jälkeen. Miten puremiseen oikeasti kannattaisi reagoida? Onko teillä hampaat tehneet vauvasta riiviön, vai olenko tehnyt jotain perusteellisen väärin?

Hammashommia helpottaa onneksi tieto, että tämäkin on vain ohimenevä vaihe.

 

Screen Shot 2016-07-07 at 16.46.42.png

Hammashommia -sivu: Oot niin ihana  /  Purulelu: For minis and mommies  /  Imetys(pureskelu)koru: By Pinja (saatu)  /  Päärynä yövalo: Miniones.fi  /  Koristeteipit: Tiger

 

Hammashommia -sivu on uudesta, modernista Oot niin ihana vauvakirjasta, jonka testiryhmässä olin. Kirja tulee myyntiin syksyllä ja sen ennakkotilaus on jo käynnissä osalla jälleenmyyjistä (esimerkiksi: Seita Shop, Miniones.fi). 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *