Jos olisin nyt raskaana

Rakkautta & Mamarkiaa

Muutama ystäväni on juuri nyt raskaana, ja se on saanut minut miettimään ja fiilistelemään omaa, vuoden takaista raskausaikaa. Koko viime vuosi tuntuu nyt ihanalta ja ihmeelliseltä, vaikka se ei silloin koko ajan siltä tuntunutkaan. Mietin osasinko olla läsnä, ja varastoida ainutlaatuisia hetkiä tarpeeksi. 

Tietyt hajut tuovat edelleen raskauspahoinvoinnin mieleen, mutta jo nostalgisella tavalla. Tuoksumuisti muodostaa kummallisen pahan olon ja onnen yhdistelmän. Puistattaa, mutta samalla tekee mieli huokaista, kuinka ihanaa ja uutta kaikki olikaan. Raskausajan pahoinvoiviin, mutta onnellisiin muistoihin minut vie tuoksujen lisäksi yksi paikka. Taloyhtiön sauna. Saunan lauteilla tuijottelin kasvavaa mahaani ja levitin hiuksiini Moroccanoil naamiota. Naamion tuoksu ällötti vielä pahoinvoinnin loputtuakin, ja yhä edelleen, mutta käytin sen urhoollisesti loppuun. Saunan jälkeen kaadoin Pommacia viinilasiin ja nukahdin sohvalle kesken elokuvan. Ihanan tavallista ja tylsää, silti ikimuistoista ja jännittävää.

Luulen, että jos joku tuoksu muistuttaa minua myöhemmin vauvavuodesta, tulee siitä samanlainen sekava onnellisuuden tunne. Se tuoksu voisi olla Meiran tehtaan tuoksu. Ihana kahvin ja mausteiden värittämä ilma niin monella vaunulenkillä.

Hengitän tuoksuvaa ilmaa ja pitkien etsintöjen jälkeen saavutettua onnellisuutta.

 

Ystävilläni on tismalleen samanlaisia tunteita, pelkoja ja ihmetyksiä, kuin minulla oli vuosi sitten. Epätodelliselta tuntuvaa odotusta ja valmistautumisen vaikeutta. Mietin mitä sanoisin vuoden takaiselle minälle. Mikä helpottaisi ja rohkaisisi? Millaisia vinkkejä antaisin raskauteen ja ensimmäisiin kuukausiin äitinä? Millaiset vauvan tarvikkeet olivat parhaimpia?

Oma tunne vie oikeaan suuntaan. Ohjeet, listat ja muiden kokemukset voivat auttaa tunnistamaan omia tarpeita, ja niistä voi poimia hyviä vinkkejä. Oma synnytyssuunnitelma on silti parempi tyhjänä, kuin täytettynä muiden toiveilla. 

Hetken ainutlaatuisuuden arvostaminen ja tunnistaminen. Kaikki kehossa tuntuu niin uudelta, että on vaikea arvioida omia voimavaroja. Kiireessä ja muiden vaatimuksiin vastatessa jättää itsensä helposti viimeiseksi. 

Vertaistuki päihittää turvaverkon. Voi kysyä hölmöjä, kuten miten maidonkerääjää kannattaa käyttää. Tai tunnustaa tiputtaneensa puhelimen vauvan päälle, ja olla silti hyvä äiti. 

Tunteiden ristiaallokossa tulee tehtyä myös ylilyöntejä. Ja se on täysin ok.

Tarve luo uusia tuotteita ja iso valikoima lisää mahdollisuuksia. Kannattaa pysyä valppaana vaihtoehdoille ja kysellä kokemuksia. Erilaiset lapset, vanhemmat ja kodit vaativat erilaisia tuotteita. 

 

Kuvat: Baby Wallaby

Pikkuinen pujotetaan toukkapussin turvaan.  /  Huppupyyhe on klassikko.  /  Pehmeitä ja kivan näköisiä vauvan pussilakanoita on vaikea löytää.  /  Ensipeitto auttaa arjen rutiineissa, sekä lisää unenlaatua ja turvaa.  /  Kaksipuolinen vaunuverho mahdollistaa käytön molemmin puolin. Raidat näyttävät raikkailta!

 

Psst! Arkistoista löydät esimerkiksi synnytyskertomuksen, raskauskilot ja juttua synnytyksestä palautumisesta.

 

Kommentit

Veikeä Venus
LAW'in it

Vertaistuki -niin tärkeää. Kaikille raskaanaoleville suosittelisin hakeutumista jonkinlaiseen porukkaan, ellei sitä ympäriltä jo löydy. Lähes joka kaupungissa on varmasti jonkinlaisia avoimia ryhmiä, ja niistä saa niin paljon! Korvaamatonta :)

MARI L
Rakkautta & Mamarkiaa

Kyllä, ehdottomasti! :)

Kommentoi