Kaikki ne tunnit, jotka olen menettänyt

Rakkautta & Mamarkiaa

Yksi turhauttavimmista asioista jonka tiedän, on hukkaan heitetty aika. Se, kun täysin yksinkertaiseen asiaan kuuluu suhteettoman pitkä aika tai jonkin asian tekeminen on täysin hyödytöntä. Vanhempana minulla on yksi ajankäytön kipupiste.

Lapsen nukahtamiseen käytetty aika. 

Olen menettänyt lukemattomia tunteja lapseni taistellessa unta vastaan. Fridalla on erittäin kilpailukykyinen määrä päättäväisyyttä ja tiukkaa jääräpäisyyttä. Samalla kyseessä on myös tyyppi, joka tarvitsee paljon unta, eikä toisaalta siedä vajaiden unien tuomaa väsymystä. Kun rattaista tai sängystä kuuluu "Mä en nuku iki-NÄ. Ei mis-SÄÄN nime-SSÄ.", tietää että edessä on pitkä tahtojen taisto. 

Puolitoista tuntia tuntuu olevan se raja, jonka jälkeen unen odottaminen muuttuu ajan haaskaukseksi. Kahden tunnin jälkeen homma menee yliväsyneeksi taistoksi ja kolmen tunnin jälkeen katsotaan kummalla liehuu valkoinen lippu ensimmäisenä. Yleensä Frida luovuttaa, mutta sitten päiväunet onkin jo kolme tuntia myöhässä ja loppupäivän suunnitelmat joudutaan perumaan. Se on turhauttavin kohta. Yöunien myöhästyminen taas kerryttää seuraavan päivän univelkaa automaattisesti, mutta myöhäiset päiväunet eivät silti vaikuta yöuniin. Pari kertaa Frida on voittanut ja ollut ilman päiväunia, mutta sitten helvetti onkin ollut irti. Kerran jopa viikon ajan. 

Itse olin se lapsi, joka nukahti jopa mansikkalatkun (mansikkamaitoa talkkunajauholla) viereen ruokapöydässä. Nukahdan edelleen sekunnissa lähes mihin vain. Siksi en aina ymmärrä, miten nukahtaminen voi olla niin vaikeaa. Tässä rauhattomuudessa Frida on selvästi tullut enemmän Alluun, joka saatiin lapsena nukahtamaan leikkimällä piilosta ja odottamalla, että tyyppi nukahtaa piiloonsa.

 

 

Sillä kaikella ajalla, jonka olen hukannut unipelleilyyn tänä talvena, olisin itse voinut ainakin lukea 3 kirjaa ja 20 lehtiartikkelia, katsoa 15 elokuvaa, kirjoittaa 20 postausta blogiin ja nauttia 25 kuppia kahvia selaillen nettiä. Erityisesti olisin halunnut käyttää ne lukemattomat minuutit vain olemiseen. Saada omaa aikaa ja parisuhdeaikaa. Näistäkään hukatuista mahdollisuuksista mikään ei harmita niin paljon kuin kaikki ne menetetyt yhteiset kivat. Kun päiväunien jälkeen sovitut leikkipuistot, treffit, Hop Lopit, uimahallit tai ihan vaan Prisman kauppareissut joudutaan perumaan. 

Harjoittelemme Fridan kanssa rauhoittumis- ja nukahtamistaitoja, mutta herra mun vereni, että homman hitaus turhauttaa välillä. Toisaalta jos se kaikki aika on hinta siitä, että Frida oppii tarvittavia työkaluja rauhoittumiseen ja unen etsintään, ne eivät ole menneet täysin hukkaan.

 

 

Lue myös:

Pois pinnasängyn viereltä

Helposti parempaa unta

Uneton Sörnäisissä

 

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN’

Kommentit

iidis
Varpain jaloin

I feel you. Meillä kuopus on ollut tosi huono nukahtamaan ja muistan ne hetket noin 1-2-vuotiaan nukuttamisessa, kun joskus pimeässä hulluuden partaalla pienen unta odottaessa laskin kuinka kauan vietän vuoden aikana pimeässä huoneessa lasta nukuttaen. Kun päivässä lapsen nukuttamiseen meni keskimäärin 3h tulee jo viikossa istuttua pimeässä huoneessa liki vuorokauden verran (21h), kun tämän kertoo viikkojen märällä vuodessa on tulos 1092h eli 45,5 päivää eli 6,5 viikkoa eli noin puolitoista kuukautta. Itkin ääneen, kun pääsin tähän asti. Mitä kaikkea tuolla ajalla olisi voinutkaan tehdä! Tätä pahinta nukutusrumbaa jatkui noin vuoden ajan. Nyt, kun lapsi on kolme ja puoli -vuotias, alkaa illat viimeinkin olla helpompia. Viime viikkoina olen jopa päässyt puuhaamaan omiani, kun lapsi jää itsekseen nukahtamaan.

MARI L
Rakkautta & Mamarkiaa

Ah ihanaa, että on muitakin! Pelkäsin jo tekstin olevan taas ns. valitusvirsi-osastoa, mutta jos yksikin samaistuu niin jes! Kamalaa, kun laskit vielä kaikki tunnit yhteen! :D

Onneksi homma ei oo meillä enää päivittäistä, mutta jos viikonlopussa ei voi tehdä kuin yhden aktiviteetin päivässä alkaa kyllä turhauttaa. Jos vain olisin tiennyt sillon vauva-aikana, ettei tälle lapselle päde mikään niistä unikouluista, vaan jokaiseen muutokseen reagoidaan aina unettomuudella... Tällä hetkellä Frida jää nukahtamaan itsekseen vain jos mies laittaa nukkumaan enkä itse ole edes kotona. 

Ja hei jes, tänään käytiin sekä Leikkiluolassa, että vielä päiväunien jälkeen Ikeassa ja saunassa! :D

Ke (Ei varmistettu)

Nyt täysin postaukseen liittymätön kysymys, mutta mistä nuo kauniit kellot ovat peräisin?

MARI L
Rakkautta & Mamarkiaa

Kellot on kirpputoreilta löytämiäni, paitsi tuo neliskanttinen joustorannekkeella. Se on isäni vanha 70-luvulta. :)

Ja pahoittelut, että olin unohtanut vastata tähän kommenttiin!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.