Kesän menovinkki: Lasten Taidefestivaali HIPPALOT

C8DE4EAC-B63A-4B27-A4D1-B17CF546F942.jpeg

Hippalot on yksi kesän odotetuimmista lasten festareista. Hämeenlinnan Verkatehtaalle rakentuu taas elokuun alussa taidefestivaali, joka on täynnä teatteria, musiikkia, kirjallisuutta, näyttelyitä, elokuvia ja työpajoja. Tänä vuonna lasten kulttuurikasvatusta siivittää monsteri-teema, joka toistuu työpajojen maailmasta Kahvila Mokkamonsteriin. Neljän päivän festareille osallistuminen on maksutonta ja lisäksi moniin työpajoihin, esityksiin ja näyttelyihin on vapaa pääsy. Osa ohjelmistosta on maksullista ja lippuja on ostettavissa Ticketmasterin toimipisteistä ja verkkokaupasta.

Ohjelmaa on ihan pienimmillekin ja oma suositukseni festarivauvoille onkin Loiske Ensemblen Baby Tango ja VauValot-työpaja. Olin puolivuotiaan Fridan kanssa Loiske Ensemblen Baby Sauna -esityksessä ja se teki kyllä vaikutuksen. Kuten ensimmäinen värikylpy-työpajakin Hippaloilla kaksi vuotta sitten. Tämän vuoden festariohjelmasta nousee esiin todella tekniset ja harvinaiset työpajat hieman vanhemmille lapsille. 5-10-vuotiaille lapsille on tarjolla esimerkiksi valomaalausta, flipbook-kirjojen tekemistä, dinosaurusten dubbaamista, veden monstereiden tutkimista ja sähkömoottorilla toimivan robotin tekemistä. 

Fridalle, eli noin 3-vuotiaalle suunnitellusta ohjelmasta kiinnostaa erityisesti Tehdas Teatterin Siiran sirkusmatka nukketeatteri, Tanssiteatteri Raatikon Pottuwarvas lomaileeZero Gravity Companyn KesäsirkusVauValot-taidetyöpaja ja Mörkö-tanssipajaMusahommista suurin osa on suunniteltu Hippo-lavalle, jonka edustalla kaikki festarikävijät pääsevät nauttimaan niin Sisidiskosta ja Katti Matikaisen tarinareissusta, kuin Samae Koskisen musiikista. Myös pompittava pomppuveistos, mörköseinä ja majataideteos tarjoavat puuhaa festarikansalle. 

82CED272-FB0C-4F35-9607-405E6D4E6F1C.jpeg

 

 

 

Huikea kulttuuri- ja tapahtumakattaus on siis tarjolla Hämeenlinnassa 2.-5.8. Hippalot sopii pienemmällekin budjetille ja mainioksi retkikohteeksi myös helsinkiläisille. Lähijunallahan saa matkustaa rattaiden kanssa ilmaiseksi ja festarialue on ihan kävelymatkan päässä rautatieasemalta.

Emme ole aikaisempina vuosinakaan selvinneet Hippaloista yhdellä päivällä, joten tänäkin vuonna taidetaan festaroida kahtena päivänä. Yöpyminen Hämeenlinnassa on vielä suunnitteilla, mutta vuokraamme luultavasti jonkun kivan talon ystävien kanssa. Suunnitelmia on jo tehty, kuten kuvista näkyy. Mikäs sen parempaa, kuin viettää kesäfestareita hyvällä porukalla. 

 

525E8DB0-9A33-40E3-B0DB-6664698C8467.jpeg

4739B5A7-A3FE-4789-A04C-0F56ACB7594A.jpeg

C0B0D179-DF97-4C0F-92C5-88786914BD84.jpeg

 

 

Frida puhuu edelleen viime kesän Hippaloista. Lue lisää:

Hippalot-lauantai kuvina

Hippalot-perjantai kuvina

Viikonloppuna Hippaloille

Lasten Taidefestivaali Hippalot 2016

 

 

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *