Lasten kesäfestarit

Kesäfestarikausi se on pian lapsillakin! Omien rientojen lisäksi tulee siis suunnitella viikonloppuja lapsenkin elämyksiä ajatellen. Tai no, miten päin se sitten meneekään. Myönnän nimittäin miettiväni ensisijaisesti Fridaa kesän tapahtumia selaillessa, ja lomailuun liikenevät rahat käytetään ensisijaisesti perheen yhteisiin menoihin. Helsinki onneksi tarjoaa lähifestareita molempiin tarpeisiin, mutta viime vuoden kokemuksella pieni vierailu Hämeenlinnaan Hippaloille kiinnostaa myös. Lisäksi kesällä melkein 2-vuotias saa jo huomattavasti paljon enemmän irti tapahtumista.

Lasten festareilla on mielestäni ehdottoman tärkeää, että aikuisetkin nauttii. Siis muustakin, kuin lapsen ilon seuraamisesta. Parasta on kaupunkifestarit upeassa ympäristössä, monipuolista ohjelmaa, hyvää ruokaa ja kulttuuria. Sitä, että on uskallettu katsoa lapsia ja lapsiperheitä uudesta, ajankohtaisesta vinkkelistä. 

Skidit Festarit järjestetään Vanhan Elannon korttelissa (Sörnäisten Kaikupiha) lauantaina 29.7. klo 10-15. Päivä on tulee olemaan täynnä tuoretta lastenmusiikkia, hyvää ruokaa ja meininkiä. Festarit lupaa tarjota musiikkia, jota ei muualla kuule. Skidejä varten muodotettu erikoiskokoonpano SiSiDisko soittaa tuttuja ja tuntemattomia lastenlauluja 70-lukulaisella tanssillisella vivahteella. Musiikkia tapahtumaan tuo myös Babytron feat. Lieminen. Herkuista festareilla vastaa vegaaniravintola Roots, Lähi-idän kasvisruoan taituri Levant ja pieni jäätelötehdas 3 kaverin jäätelö. Siltasessa toimintansa aloittanut Onda on tapahtumassa myös mukana. Festareilla tulee olemaan myös pieni erikoistuotteiden basaarialue. Huomioitavaa on myös, että vaihtoehtoisesti kommunikoivat lapset ovat otettu festareissa huomioon Rinnekoti-Säätiön puolesta. Perheliput ovat nyt muuten äitienpäivän kunniaksi erikoishinnalla 25€! 

Lasten Taidefestivaali Hippalot järjestetään Hämeenlinna Verkatehtaan alueella 3.-6.8. Tapahtuman ohjelma julkaistaan puolentoista viikon kuluttua, mutta ainakin viime vuoden perusteella odotan sitä jo kovasti. Monipäiväinen festivaali mahdollistaa useiden kiinnostavien työpajojen järjestämisen. Pienet ohjelmakurkistukset lupaavat ainakin ruotsalaisen Claire Parsons Companyn teoksen And Then pääesityksenä, sekä Kikattavan Kakkiaisen discoa ja kahvilan PomPom-teemaa. 

 

Mitä muita lastenfestareita tai tapahtumia suosittelet kesään?

 

skiditfestarit1.png

skiditfestarit.png

skiditfestarit4.png

skiditfestarit5.png

 

Kuvat on otettu muutama viikko Kutosella järjestetyissä Yo! Skidit Disko Räps -menoista.

 

 

Lue myös: 

Skidit Festarit

Lasten Taidefestivaali HIPPALOT

 

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *