Meidän rahat

Rakkautta & Mamarkiaa

 

Jaamme työpaikan, työtehtävän ja laskut, mutta emme tiedä tarkasti toistemme tuloja. Meillä on omat tilit, sekä Fridan syntymän jälkeen aloitettu ruokatili, johon minulla on kortti. Allu siirtää yleensä minua enemmän rahaa ruokatilille, mutta muuten laskut ja ostokset maksetaan suurin piirtein puoliksi. Maksan kuukauden luottokorttiostot aina kerralla, mutta vähennän Allun ostokset ja puolet yhteisistä ostoksista vuokraosuudestani, jonka siirrän Allulle. En osta luottokortilla mitään sellaista, mitä en kestä nähdä laskulla. Ostokset ovat yleensä jotain tarpeellista, mutta ei koskaan ruokaa tai juomaa.

Minulla on lisäksi säästötili, johon olen työurani aikana tottunut säästämään rahaa yllättäviä menoja (ja vähän muitakin ostoksia) varten. Minulle on iskostunut päähän, että auton omistajalla tulee olla sivussa muutama satanen. Itseasiassa jokainen autoon liittyvä lasku, myös vakuutus- ja verolasku, on aina ollut sellainen, jonka vuoksi olen joutunut käyttämään säästöjä. Säästötili on ollut aktiivisessa käytössä koko hoitovapaan. Kelan tuen ja ohjaustöiden lisäksi joudun käyttämään säästötiliä muutamalla satasella kuukaudessa pelkästään laskujen maksuun. Olen tehnyt budjetin, joka riittää hoitovapaaksi. Allun suussa tili kulkee nimellä Myötäjäiset tai Toyota-tili.

Molemmat ovat karsineet rahankäyttöä, kun olen jäänyt kotiin. Kumpikaan ei ole ottanut tatuointeja, eikä ulkomaanmatkoihin ole ollut enää varaa. Syömme ulkona paljon harvemmin ja luulen Allun vähentäneen myös työlounaita ravintoloissa. Ainakin pyrimme tekemään ruokaa aina niin, että sitä riittää mukaan. Työmatkat ovat tietysti erikseen. Ja käynhän minäkin välillä lounailla ja kahviloissa. Viimeinen viikko, tai jopa kaksi ennen tilipäivää, sovitetaan rahoja ja menoja yhteen. Se maksaa, jolla on. Välillä lainataan säästöistä ja pyritään maksamaan ne seuraavassa kuussa takaisin.

Hoitovapaan taloudellisen tilanteen pelasti oikeastaan vuokra-asunnon omistajanvaihdos, jonka vuoksi saimme takuuvuokramme takaisin. Kahden kuukauden vuokra on ihan hyvä pelivara. Häälahjaksi saadut "lehmärahatkin" menevät tähän mahdollisuuteen olla kotona. Murehditaan sitten myöhemmin seuraavaa muuttoa. Tai säästetään uudet rahat häämatkaa varten. Yhdessä. 

 

Marja Hintikka Liven teemana on tänään rahanjako lapsiperheissä. Jakson nimi on Mun rahat ei oo sun.

 

 

Muita syksyn MHL teemoja:

Muotinmurtajat

Yksinäisyydestä lapsen kanssa

Kiusaamisen pahin jälki

 

INSTAGRAM  /  FACEBOOK  /  BLOGLOVIN'

Kommentit

Intended Mum

Kiitos jälleen mielenkiintoisesta aiheesta - siitähän oli minunkin pakko kirjoittaa! 

MARI L
Rakkautta & Mamarkiaa

Ihanaa, että kirjoitit myös! Tuo tiimi-sana on todella hyvä kuvaamaan tasavertaisuutta parisuhteessa! :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.