Vinkki, joka pelasti pillimehuhetket

Pillimehu, tai mikä tahansa pahviseen purkkiin pakattu ja pillillä juotava juoma, on mahdollista juoda ilman, että yhtään sen sisällöstä roiskuu yli. Mekin ostettiin ainakin kaksi Mehujehua, kunnes homma valkeni. Nyt ne muoviset purkit vain pölyttyvät kaapissa. Reissuissa ja ravintoloissa meillä on aina vähintään pieni kauramaito mukana, joten tämä vinkki on ollut todella tarpeen. Ja näin se siis kaikessa yksinkertaisuudessaan menee:

Siivekkeet ylös.

Pilli törppöön

Tartu siivekkeihin.

Juo mehu. 

 

6D14D064-5748-4187-A232-32F4E28D7AFA.jpeg

AD4D97E2-8EA1-4150-AD56-0F9C2FA940AB.jpeg

A1ACAA83-93B1-4B90-9C1C-82FC86B4CB04.jpeg

ECEAE701-3D4D-4BD6-A9DD-4FF93CE24990.jpeg

21AFC97B-1587-4799-AD8D-F5DC5D7C6540.jpeg

 

Kuvat otettiin Kumpulan Kyläjuhlilla, jossa fiilisteltiin ihanaa kesäpäivää. Ohjelmassa oli kirppistä, musiikkia ja hyvää ruokaa. Tuon pillimehun kanssa nautiskeltiin Murtomaan smørreja ja dippinäkkäriä, joita sai myös uudella reseptillä gluteenittomina. Gluteenitonta ruokaa tarjoava food truck on kyllä aina tapahtumien pelastus. Muistoissa on nimittäin yhdet festarit, joilta sain syötäväksi vain kaksi keitettyä kananmunaa muovimukissa. Lapsille Kyläjuhlilla oli oma festarialue, jossa oli teatteria, muskaria ja askartelua, sekä monenlaisia pajoja, kuten hauska sirkuspaja. Ihan uskomattoman hienoa, että tällaisia tapahtumia järjestetään!

 

A40B93B8-FE29-4B0C-AB3C-62C185493157.jpeg

05A684FC-EA4B-4A2C-B251-DCD725FC8D0F.jpeg

D01A54A0-A98E-4134-90FB-3102B0059BB4.jpeg

 

 

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN’

Perhe Ruoka ja juoma Vanhemmuus Suosittelen

Kylmä punajuurikeitto (vegaaninen)

Maistoin ensimmäistä kertaa latvialaista kylmää punajuurikeittoa pari viikkoa sitten ollessani työmatkalla Riiassa. Kylmät keitot eivät yleensä ole lempiruokiani, mutta tämä kyllä yllätti. Tuttuun tapaani olin alkuun hieman epäileväinen, mutta uskalsin kokeilla, kun kollegani vannoi, että pitäisin keitosta. Varmuuden vuoksi ostin lisukkeeksi täytettyjä munakoisorullia, ettei jäisi nälkä, jos keitto jäisi syömättä. Toisin kuitenkin kävi.

 

74F51DC2-425A-412D-A55F-A66968DBC093.jpeg

 

Latvialaisille tämä on kesän ykkösruoka. Sitä tehdään iso kulhollinen ja syödään jääkaappikylmänä raikastamaan lämpimiä kesäpäiviä. Perinteisesti keittoon lisätään vielä keitettyä kananmunaa ja lisukkeena tarjoillaan leipää. Nappasin reseptin kollegaltani ja valmistin keittoa kotona kesäisen salaatti-illallisen rinnalle. Halusin kuitenkin kokeilla onnistuisinko tekemään perinteisestä keitosta vegaanista versiota. Kylmän punajuurikeiton tärkein ominaisuus on nimittäin happamuus, joka syntyy etikan ja piimän yhdistelmästä. 

 

 

Vegaaninen kylmä punajuurikeitto

 

200g Säilöttyjä etikkapunajuuria (käytin makeuttamattomia Felix punajuuria)

1/2 kurkku

Kevätsipulia

Ruohosipulia

200g Oatly Fraichea

4dl Oatly iKaffea tai muuta kasvijuomaa

Sinappia

Tilkka valkoviinietikkaa

 

Hienonna punajuuret ja kasvikset tehosekoittimessa pieniksi paloiksi. Sekoita kauravalmisteet ja hunaja juoksevaksi keittopohjaksi (jää hieman paksummaksi piimään verrattuna), ja mausta valkoviinietikalla sopivan hapon saavuttamiseksi. Kaada neste punajuurien ja kasvisten sekaan. Laita jääkaappiin viilentymään. Teräskannu oli tässä loistava apu.

 

CE768914-E2F1-4018-9125-BC1CA660316E.jpeg

 

Kuvassa lasiin annosteltu, tummemman pinkki keitto on se perinteinen versio punajuurikeitosta, joka on tehty piimään. Halusin varmistua mausta, joten tein keitot rinnakkain. Punajuurista voi huuhtoa ylimääräisen etikkaisuuden pois, sillä piimä on itsessään tarpeeksi hapanta. Sinappi sentään antaa tähänkin kivan lisäsäväyksen.

 

 

Perinteinen kylmä punajuurikeitto

 

200g Säilöttyjä etikkapunajuuria (käytin makeuttamattomia)

1/2 kurkku

Kevätsipulia

Ruohosipulia

6dl piimää

Sinappia

 

A22CF716-EE7E-4F07-BBFE-BF5EC466BBBF.jpeg

 

 

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN’

Koti Ruoka ja juoma DIY Matkat