Auttaisitko löytämään tämän lippiksen?

Viime kesän reissuilta on jäänyt yksi löytö kaivelemaan. Jyväskyläiseltä kirpputorilta, ehkä jostain sieltä Seppälän suunnilta, löysimme nauruhermoja kutkuttavan lippiksen. Allu -one step ahead. Kaikessa kamaluudessaan ja naurettavuudessaan parasta lippiksessä oli, että teksti oli aivan oikeassa. Merkitys korostui mitä pidemmälle syksyä mentiin.

Allu on paitsi aviomieheni, yksi upeimmista kollegoistani. Draivillaan, visiollaan ja ratkaisukyvyllään inspiroiva energinen moniasiantuntija. Lisäksi hän on saavuttamassa minunkin uraunelmaani. Kirjaimellisesti one step ahead.

 

onestepahead.png

 

Jotenkin luulen, että lippis saattaisi löytyä vielä Jyväskylästä. Tai jostain muualta. Jonkun papan hattuhyllyltä kenties.

Auttaisitko hieman? Jos löydät sen ja postitat, lupaan hyvittää sen sinulle!

 

 

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN’

Muoti Rakkaus Raha Trendit

5 x ainekset arjen helpoimpiin kasvisruokiin

Kulutusvalinnat ovat viime vuosina muuttuneet yhä enemmän kasvispainotteisiksi. Myös meillä kotona. Itseasiassa en halua käsitellä ruuanlaitossa lihaa juuri lainkaan, ja poikkeuksena ruokapöydässämme onkin satunnaisesti vain kalaa ja Fridan suosikkia makkaraa. Ravintolassa valitsen yleensä kasvisruuan, mutta saatan harvakseltaan syödä myös anopin valmistamaa riistaa tai muuta taidolla valmistettua lihaa. Välillä on päiviä, jolloin syömme pelkästään vegaanisia vaihtoehtoja, useimmiten kuitenkin termi ”pääpaino kasvipohjaisissa tuotteissa” kuvaa ruokiamme parhaiten. Kyse on tasapainosta ja paremmista valinnoista.

Parasta kulutusvalintojen muuttumisessa on ollut tarjonnan monipuolistuminen ja valintojen helpottuminen. Yksi suosikeistani ovat pavuista ja linsseistä valmistetut pastat, joilla olemme korvanneet gluteenittoman pastan. Papupastalla saa helposti ravinteikasta ja simppeliä arkiruokaa, ja etenkin linssipasta on miedon makuista. Fridan vauva- ja varhaisen taaperoajan maitoallergian vuoksi, sekä ruuanvalmistukseen käyttämämme, että välipaloihin valitsemamme tuotteet vaihtuivat kasvipohjaisiin. Se oikeastaan käynnisti isoimman muutoksen perheemme ruokavalinnoissa ja allergian myötä kyseenalaistinkin monta tottumusta. Fridan päiväkodissa tarjoillaan kasvispainotteista ruokaa, joka käytännössä tarkoittaa mahdollista liharuokaa vain kerran viikossa. Ruokajuomana ja välipaloilla Frida saa kasvipohjaisia valmisteita.

Kokosin arkipäivien ruokapöytämme helpoimpien ja suosituimpien kasvisruokien ainekset. 

 

kasvista1.png

Kukkakaalicurry: kukkakaalia, perunaa, kikherneitä, kookoskermaa, sipulia, currya, jeeraa ja sahramia.

 

kasvista2.png

Kaalipata: kaalia, porkkanaa, sipulia, härkistä, riisiä ja mausteita. Lisukkeeksi äitini tekemää puolukkasurvosta.

 

kasvista3.png

Vegeburgerit: pihvit Reformin pihviaineksista, tuoreita kasviksia ja sämpylöitä. (Lisukkeiksi vähän ketchuppia ja majoneesia, tai grillijuustoa.)

 

kasvista4.png

Papumakaronilaatikko: kikhernemakaronia, härkäpapurouhetta, sipulia ja kaurakerma-maitoa.

 

kasvista5.png

”Tiikeripyörykkäspagetti”: Soijapapuspagettia, nyhtökaurapyöryköitä, sieniä, tomaattia, sipulia. Lisukkeena tuoretta avokadoa.

 

 

 

Eikä tietysti pidä unohtaa tätä:

Karjalanpaisti ilman karjalaa

 

 

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN’

 

Suhteet Ruoka ja juoma Oma elämä Hyvä olo