Pakkaaminen ennen ja nyt

En yleensä mieti millaista elämäni oli ennen Fridaa, mutta pakkaaminen lomamatkaa varten muistutti eroista menneen ja nykyhetken välillä. Viinilasi kädessä fiilistely on kaukana pakkaamisesta nykytilanteessa. (Suklaata saattaa tosin ohimennen upota sisuksia kaivelevaan nälkään tai ahdistukseen.)

Oikean kosmetiikan ja kesähuituloiden hankkiminen ja valitseminen oli ennen hauskaa puuhaa. Ostin lomille jopa omaa suihkugeeliä (yleensä monoi de tahiti), jonka tuoksu muistuttaisi minua ihanasta auringosta vielä kylmässä Suomessakin. Matkassa oli keskimäärin viidet bikinit, sekä asusteita erilaisiin asukokonaisuuksiin. Tällaisten rentojen lomapuuhastelujen sijaan olen juossut ympäri kaupunkia lainailemassa ystäviltä esimerkiksi itkuhälytintä, UV-telttaa ja toista UV-pukua. Olen metsästänyt viimeisiä kesävaatteita ja kirjoittanut puhelimen muistiinpanoihin listoja ostettavista ja pakattavista ruuista ja tarvikkeista. Lisäksi olen kuumottanut matkan suunnittelijaa ja talon varaajaa (Allun veljeä) ärsytykseen asti siitä onko kohteessa pinnasänkyä ja syöttötuolia.

Suurin muutos on tapahtunut koko pakkaamisen asenteen kanssa. Ennen ajattelin, että kaiken tarpeellisen ja unohtuneen voi ostaa paikan päältä. Nykyään ajattelen, että en halua käyttää matkalla aikaa minkään sellaisen etsimiseen, jonka olisin voinut tuoda mukanani. Aiemmin matkalaukkuun saattoi jättää tilaa ostoksia varten ja sitten käsimatkatavaratkin pursusivat niistä. Nyt katselen rinkkaan päätyvää tavaramäärää ja mietin, kuinka ihanaa on, ettei kaikkea tarvitse enää kantaa takaisin.

Kevään Berliinin reissun jälkeen vannoin ottavani enemmän aikaa seuraavan matkan valmisteluihin. Jos lähtöä edeltävänä iltana sitten voisi juoda lasin viiniä. (Tai ehtisi edes istua alas ja lakata kynnet.)

Eilen sain pari tuntia aikaa rauhassa pakata. (En edes muista, milloin viimeksi olin yksin kotona!) Lähtöä edeltävälle päivälle on vielä tekemistä, mutta olen aika toiveikas. Myös siitä, että ehdin vielä saamaan tilaamani bikinit!

Yhtä asiaa en voi olla miettimättä pakkaamisesta nykyään:

Kuinka hemmetin aikaisin se sitten pitää aloittaa?!

 

Screen Shot 2016-08-10 at 22.57.14.png

Vaatteiden pakkaamisen tärkein ohje kulkee mukana edelleen: Ota mukaan valmiita asukokonaisuuksia ja keskenään yhdisteltäviä vaatteita. 

Vaatteet: Lindex  //  Melli EcoDesign  //  Papu  //  Muka Va Mini  //  H&M Baby Exclusive 

 

Screen Shot 2016-08-10 at 23.02.41.png

Ruoka ja uni. Tässähän ei vielä ole edes kaikki. Hirvittää.

 

Screen Shot 2016-08-10 at 22.59.28.png

Fridan lähtövaatteetkin ovat jo valmiina!

 

Kuvissa näkyvien pakkailujen lisäksi uima-allas, uimavaipat, UV-suoja, kantoreppu ja omat vaatteet on kasattuna jo valmiiksi. Teemat leikki ja kosmetiikka, sekä käsimatkatavara ja sekalaiset pienet (eli mitä vielä mahtuu) on vielä jäljellä tämän päivän pakkaushelvettiin pakkaushommiin.

Päässä alkaa jo vähän soida ”Meen Malagaan…” (En olisi ikinä uskonut siteeraavani Jari Sillanpäätä.)

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *