Selitin lapselleni joulun tarkoittavan vapaapäiviä

Jos joulua ei pysty selittämään 2-vuotiaalle uskonnollisin perustein, eikä toisaalta halua kertoa joulupukista ja lahjoistakaan, niin miten sen sitten kuvailisi?

”Joulukalenterin avulla lasketaan päiviä jouluun, jolloin on vapaata. Vähän kuin pitkä viikonloppu.”

Tosi tarina, vaikka ehkä maailman huonoin selitys onkin. En keksinyt mitään muutakaan tajutessani, ettei lapseni todennäköisesti ole koskaan kuullutkaan joulukalenterista. Olen tavallaan perinteiden kannalla, ja tykkään rakentaa omia pieniä juttuja omalle perheelle. Tänä vuonna kaikki on kuitenkin jäänyt. Emme ole tehneet mitään jouluksi. Ei pipareita, riisipuuroa tai joulukortteja, puhumattakaan musiikista, koristeista tai edes lahjoista. Ei mitään. Allu tulee työmatkalta kotiin juuri viikko ennen joulua, enkä usko tilanteen muuttuvan lähtiessäni omalle, muutaman päivän työmatkalle juuri ennen joulua. Rankan vuoden ja jatkuvan reissaamisen vuoksi olemme päättäneet olla joulun ihan rauhassa kotona. Vähän kuin pitkä viikonloppu vapaalla. 

Jos minulla olisi aikaa mennä ostoksille, löytäisin varmasti ihania lahjoja ja kehittelisin herkullisia jouluruokia. Toisaalta Frida saa ympäri vuoden kaiken tarvitsemansa tavaran ja enemmänkin. En halua rakentaa joulua lahjojen ympärille. Sen sijaan, niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin, haluan olla ja tehdä yhdessä. Ja ehkä meillä on vihdoin joulun pyhinä aikaa tehdä vaikka pipareita yhdessä. 

 

skidilänjoulu.png

skidilänjoulu2.png

skidilänjoulu3.png

skidilänjoulu4.png

 

Skidilän joulussa, vanhassa tulitikkutehtaassa Kalliossa, saatiin sentään nauttia rennosta joulumenosta ja joululaulujen yhteislaulusta. Suosittelen ehdottomasti vierailemaan. Jouluverstas on avoinna torstaihin saakka. 

 

 

 

Taisin viime vuonnakin ottaa aika iisisti:

Paineeton joulu

 

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN’

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *