Söpöstelyn anatomia

Rakkautta & Mamarkiaa

En (ainakaan vielä) ole äiti, joka pukee lapsensa röyhelöihin, rusetteihin ja söpöihin pitsisukkiin. En osta "Cutest girl" -printtipaitoja tai romanttisia pitsimekkoja. Jos asettaisin lastenvaatteiden ja -tarvikkeiden ostokäyttäytymisen jonkilaiselle mood boardille, sen ydinsanoihin ei kuuluisi "cute". Noita perinteisiä, tyttömäistä suloisuutta korostavia yksityiskohtia.

Yllätyksekseni hypistelen silti välillä pörröpinnejä tai vaaleanpunaista samettia. Sitten sanon Allulle seonneeni ja hän palauttaa minut maan pinnalle sanomalla esimerkiksi, että Frida ei tarvitse kruununmallista neulospantaa. Onnistuneitakin löytöjä toki on ollut. Sopivasti yhdistettynä pimpulat ja pampulat, tyllit ja muut söpöydet tuovat kivaa vaihtelua. Saatan myös valita tuotteen tai yhdistelmän, joka on itsessään tarpeeksi överi ollakseen jo hauska. Kuten viime kesänä, kun vierastin pinkkiä UV-pukua niin, että ostin samasta kuosista tehdyn lippiksen, jotta kokonaisuudesta tuli tarpeeksi ylikorostettu.

Yleensä toimiva suhde on kuitenkin yksi osa söpöstelyä yhdessä kokonaisuudessa. Kontrastina. Sen lisäksi, että tuo tirehtööri on tietysti aikamoinen söpöliini jo itsessään. Mukula.

 

Body: Kiddow (saatu)  /  Leggingsit: Papu  /  Mokkasiinit: For Minis And Mommies  /  Taikasauva ja kruunu: H&M Studio Collection AW16

 

Parhaimmillaan niin maltillisen kuin ylitsepursuavan söpö-kategorian löydöt vievät meidät pois normaalilta mukavuusalueelta, ja antavat hauskan lisämausteen. Joskus myös yksittäisessä tuotteessa voi olla kaikki yhdisteltävät teemat. 

Juhlapyhät ovat vielä asia erikseen. Lähes vannotin, etten ikinä tule kuvaamaan lastani yhtäkään joulu- tai pääsiäiskorttia varten. Silti pyhien lähestyessä on tehnyt mieli vähän hassutella. Glitteriä uuden vuoden juhliin ja kissan korvia pääsiäisenä. Ystävänpäivän ja viimeisen päiväkotipäivän kunniaksi lisäsimme iltapäivään vähän hempeyttä ja sokeria. Sydänvaahtokarkkeineen homma meni täysin sesonkihulluttelun alle, mutta en voinut vastustaa kiusausta. Frida ei sentään välittänyt sokerista, mutta heitteli sydämiä hatusta, kuin mikäkin rakkauden lähettiläs.

 

Mekko: Kiddow (saatu)  /  Leggingsit: Vimma  /  Mokkasiinit: For Minis And Mommies  /  Lippis: Kiddow

 

PS. H&M Studio Collection SS17 tulee myyntiin vajaan kahden viikon kuluttua. Lasten mallistossa on upeita, överisti söpösteleviä tuotteita ja yksityiskohtia, kuten jättirusetti, LOVE- tekstiprinttiä ja musta joutsen-balettipuku. On ehkä parempi ottaa Allu mukaan ostoksille.

 

 

Lue lisää:

Juhlijat

Lapsen uusi musta on musta

Arkistojen liskoaarre

Shake your pom pom!

 

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN'

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.