Sunnuntai Designmuseossa

Rakkautta & Mamarkiaa

Suuntasimme sadepäivänä Designmuseon Eero Aarnio, Suomalainen muoto, ja Objects of Desire -näyttelyihin. Hauskoja yksityiskohtia sekä ihailtavaa ja kiehtovaa muotoilua. En tiedä nauttiko Frida enemmän näyttelystä vai museon akustiikasta, mutta ainakin tyttö kiljahteli innoissaan (ja ennenkuulumattoman äänekkäästi). 

 

Pyörivät podiumit yllättivät ja lisäsivät näyttelyyn leikkisyyttä.

 

Näyttely inspiroi kuva- ja videoteoksiin. Luovuus lisää luovuutta.

 

 

Designmuseon puitteet ovat jo itsessään niin hienot, että siellä voisi vain olla ja imeä tilaa, valoa ja yksityiskohtia itseensä. Kellarikerros on niin huikea, että haluaisin muuttaa sinne asumaan.

 

Fridan vaatteet: H&M Baby Exclusive  /  Kantoreppu: Stokke MyCarrier Cool (saatu)

 

Eero Aarnio on tärkeä osa modernia suomalaista muotoiluhistoriaa, ja yksi kansainvälisesti tunnetuimpia suunnittelijoita. Näyttely esittelee paitsi tuotantoa, myös koko muotoiluprosessia ja harvinaisia alkuperäisluonnoksia. Näyttelyn suola on ehdottomasti henkilökuva. Se valottaa Eero Aarnion dynaamista persoonaa, ja kertoo hauskoja tarinoita. Suunnittelijan mielenmaisemassa yhdistyvät leikki, huumori, nopeus, rohkeus ja loputon uteliaisuus. Ihan kuin Frida! On äärimmäisen ihailtavaa, kun joku osaa säilyttää lapsenomaisen uteliaisuuden ja rohkeuden. 

Näyttelyn jälkeen mielessä on yksi asia (parin muotoilu-unelman lisäksi):

Kyllä Eero Aarnio on vaan kova jätkä!

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.