Suunympärysihottumaa!

Rakkautta & Mamarkiaa

Kasvojeni iho oli täysin moitteettomassa kunnossa koko raskausajan ja vielä lähes koko ensimmäisen vuoden sen jälkeen. Sitten tapahtui jotain. Ensin pieniä näppylöitä otsassa, jotka hävisivät kasvoöljyllä. Sitten tuli ihmeellisiä punaisia laikkuja nenänpieleen, kasvojen O-alueelle. Imetys vähentyi ja on nyt loppunut kokonaan, joten ajattelin iho-ongelmien johtuvan hormonitasapainon muuttumisesta. Ihan perinteisiä finnejäkin on ilmaantunut. Kävin Hydrafacial kasvojenpuhdistuksessa ja kosmetologi oli sitä mieltä, että ihotyyppini olisi muuttumassa kuivaksi. Hoito tasasi myös ongelma-aluetta, mutta ei parantanut sitä.

Reilu viikko sitten sain uuden diagnoosiehdotuksen, ja vielä yllättävältä taholta. Hakaniemen Emotionin (kosmetologi-) myyjä epäili ihoni ärsytyksen syyksi allergiaa. Hän puhui omista kokemuksistaan ja suunympärysihottumasta, sekä suositteli luonnon omaa antibioottia, Propolis-voidetta. Jo viikossa iho voi paljon paremmin pelkän voiteen avulla.

Epäilen edelleen suurimmaksi aiheuttajaksi hormoneja, mutta kokeilen vielä tehoaako kauran vähentäminen ruokavaliosta. Ehkä se ei sovikaan tälle gluteeniherkälle naiselle ihan päivittäin syötäväksi.

Arvatkaa vaan, olenko menossa kiittämään myyjää avusta?

 

 

I love me -messuilla pääsin vihdoin kunnolla tutustumaan Mia Höytö -luonnonkosmetiikkaan. Olen nähnyt näitä ihania purkkeja ja kuullut monien kehuvan tuotteita, mutta en ole itse vielä bongannut niitä käyttööni. Mia suositteli iholleni Lumous-seerumia, joka kosteuttaa ja uudistaa ihoa.

Mia Höytö -osasto oli muuten messujen upein! Osaston katto oli koristeltu sadalla kukkakimpulla. Merkki on tehnyt sen, missä suomalaiset usein epäonnistuvat. Se on brändännyt itsensä laadukkaasti. Standardit ja laatuvaatimukset yltävät tuotteista kaikkeen niiden ympärillä. Mietityt yksityiskohdat, esillepanot ja viimeistely. Tällaisia tuotteita on ihana ostaa.

Muuten I love Me -messut olivat aika ... Runsaat. Paljon toimijoita, tarjouksia, näytteitä ja ihmisiä. Tuotteita esiteltiin kuin bulkkitavaraa, ja ehkä siksi ne harvat osastoon ja brändiin panostaneet nousivat erityisesti edukseen. 

 

 

Onko teillä kokemuksia suunympärysihottumasta tai vastaavista ongelmista imetyksen lopettamisen jälkeen?

 

Kommentit

jermia
Itärajapakolainen

Tuo voide menee heti testiin, sillä itsellänikin on suunympäry ja leuka täynnä pientä näppylää. Millään en ole niitä pois saanut ja olen valmis kokeilemaan vaikka mitä päästäkseni vaivasta :)

MARI L
Rakkautta & Mamarkiaa

Toivottavasti siitä on apua! Ja tuskin jää käyttämättä kuitenkaan, sillä sitä voi käyttää muihin ihoärsytyksiin. 

Laita viestiä jos toimii! :)

jermia
Itärajapakolainen

Varmasti tulee käytettyä muuhun, jollei toimi tuohon ongelmaan :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.