Syyskuun palat

 

Syyskuu oli ensimmäinen täysi kuukausi töitä ja päiväkotia. Ensimmäisenä mieleen tulee toisen hääpäivän juhlaa ja tavallista arkea. Ihania hetkiä täynnä naurua ja onnellisista hetkistä kumpuavaa liikutusta, mutta myös väsymyksen kyyneleitä, sekä hengenahdistusta. Uusi arki vaatii vielä totuttelua. Syyskuu jäi mieleen ohikiitävänä aikana, jossa silti tapahtui ihan oikeaa elämää. Se näkyi myös kuukauden luetuimmissa jutuissa. 

 

hääkuva.png

Kuva: Jaakko Kahilaniemi

syyskuu2.png

 

 

Naurua, itkua ja juoksuaskeleita aikaa vastaan. Fridan väsymys purkautui iltaisin kiukkukohtauksina, joiden voima puristui kasvoihini pienin sormin. Usein tunsin olevani valveilla unessa, jossa yrittää juosta, mutta ei pääse mihinkään. Pahimpina päivinä kiirehdin kyyneleet silmissä päiväkotiin, tykitin työpäivät ilman taukoja ja juoksin silti aikaa vastaan päiväkotiin. Siksi työmatkoilla oli ihan mukava levätäkin. Paras apu arkeen on silti lähellä. Onneksi on nimittäin mies, joka ei stressaa ja viljelee puujalkavitsejä, sekä lapsi, joka herättää havaitsemaan hetkiä.

Ja päivän tärkein tapaaminen päiväkodilla töiden jälkeen. Parasta päivässä.

 

 

rakkauttajamamarkiaa.png

syyskuu4.png

 

Vaikka syyskuussa käytössä oli selvästi hieman rajallisemmat voimavarat, onnistuimme osallistumaan muutamaan kivaan tapahtumaankin. Ystävän puutarhajuhlat ja Habitare olivat mieleenpainuvimpia. Syksyä ja talvea varten varustautuminen alkoi Fridasta ja täytyy myöntää, että työpäivät osittain mahdollistivat hankintoja. Kauppoihin lähteminen ja kiertely lapsen kanssa olikin jo vähän haastavaa hoitovapaalla.

Kuukauden luetuimpien postausten perusteella olette ollet mukana arjessa ja juhlassa. On kiva huomata, että monipuoliset aihepiirit kiinnostavat, ja viime talvenkin juttu nousi kärkeen (kiitos SEO). Syyskuun luetuimmat TOP 3:

1. Toinen hääpäivä

2. Mummulta mukulalle: norjalaismyssy (ohje)

3. Ammatin plussat ja miinukset: visuaalisen markkinoinnin vastaava

 

habitare.png

syyskuu6.png

 

Frida 2v 1kk. Yhtäkkiä meillä asuu papupata, joka puhua pälpättää sekä ymmärrettävästi, että aivan tuulesta temmatuilla sanayhdistelmillä. Hellyyttävimpiä ovat tunteiden osoitukset kuten ”Tiia takattaa äitiä monta keetaa” ja ”haamittaa”. Päiväkodissa on opittu ilmauksia, kuten ”tuuppa tänne”, ”katoppa” ja ”hei, hei, huomiseen, t(s)emppiä!”. Syyskuu romutti lopulta kaikki opitut taidot nukkumiseen liittyen. Erityisesti pinnasängyn laidan irroittaminen vaikutti siihen, että illat venyivät. Frida on selvästi tyyppi, joka reagoi herkemmin muutoksiin, eikä kerran opitut taidot pysy mukana. Lokakuu aloitettiinkin uusilla unitavoilla, sillä omat voimavarat alkoivat jo ehtyä iltamenoissa. Numero-innostus on kasvanut nyt yhtäkkiä myös kirjaimiin ja tuttujen nimien alkukirjaimia etsitäänkin jatkuvasti ympärillä olevista asioista. Kuukauden paras juttu Fridan mielestä oli varmasti uinti, jossa alkoi taas uusi kausi. Huomasimme pienen uimarin pulikoivan jo aika itsevarmasti, mutta uimaopettajaa hän ujostelee vielä kolmen kauden jälkeenkin. 

 

vimmabymaijatalvikki2.png

syyskuu8.png

 

 

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *