Tutti di mare

Rakkautta & Mamarkiaa

Tällä viikolla olen taas yrittänyt etsiä tutteja Fridalle. Tyttö ei onneksi ole kauhean valikoiva tuttien suhteen, mutta äiti on. Valitsemme vaatteet, lelut ja tarvikkeet tarkasti. Tuttiostoksilla törmään seinään. Haluan tutin, joka ei riitele vaatteiden kanssa.

Yksivärisen ja neutraalin. Tai yksinkertaisen graafisesti kuvioidun. Läpinäkyvä, valkoinen tai harmaa. Kuitenkin turvallinen ja laadukas, asiantuntijoiden suunnittelema tutti.

Lapsi ei näe tuttia, joten miksi ihmeessä tuteissa pitää olla kuvioita? Miksi vanhanaikaiset värit, vaaleanpunainen, sininen ja vihreä?

Markettien tuttivalikoima näyttää ensin runsaalta, mutta kun saavun tuttirivistön eteen vaihtoehtoja onkin olemattomasti. Vaaleanpunaisissa, sinisissä ja vihreissä tuteissa on värikkäitä eläinhahmoja, kukkia ja jopa pellejä. Perinteisissä rengastuteissa on pari mieluista vaihtoehtoa. Keltainen, harmaa ja kitti. Ehkä oranssikin. Rengastutin perinteinen muoto ja kuvattomuus miellyttää, mutta tutti on melko iso eikä siksi sovellu kantoliinassa käytettäväksi. Rengas tuntuu myös häiritsevän Fridaa. Yksivärisiä, vaaleanpunaisia tuttejakaan ei enää löydy, vaikka kierrän viikon aikana kahdeksan kauppaa Ruoholahdesta Arabiaan. Ainun Marimekko-tutti on neutraalin sävyinen, mutta miksi niin nähty Unikko-kuvio? Mikä tahansa muu Marimekon kuvio olisi parempi. Klassinen tasaraita olisi täydellinen. Viivyn kaupassa pitkään miettien mikä huonoista vaihtoehdoista on vähiten huono. Marimekko voittaa. Lisäksi ostan Ainun "perfect"-tutin, jonka ohut muotoilu vähentää vauvan hampaisiin kohdistuvaa painetta. Violetti, kukka-kuvioinen ja kamala. Yöksi.

Ensimmäiset, jotka ostin Fridalle olivat Ainun neutraalit tutit 0-2 kuukautta vanhoille vauvoille. Valkoisessa nupissa oli harmaa siili tai beige bambi. Yksinkertaista ja suloista. Tutit jäivät kuitenkin pieneksi todella nopeasti, ja taas etsin neutraalin näköistä tuttia niin marketeista kuin erikoisliikkeistä. Erikoisliikkeiden valikoimien värivalikoima on laajempi, mutta kuviot ovat edelleen kaukana toivomistani. Huumoritutteja, pääkallo- ja maastotutteja, kultaisia tutteja. Tyylikkään yksinkertaisia tutteja ei löydy. Ekologiset luonnonkumitutit vaikuttavat raskailta ja likaisilta, vaikka kiinnostuin niistäkin. On myös tekstitutteja. Sisustustekstejä ihmettelevät vanhemmat ihmettelevät tekstejä myös tuteissa. Lapsi on tärkeä ja rakas, vaikka tutti ei siitä muistuttaisikaan. 

Lauantaina kiersin askartelukaupoissa etsimässä mitä tahansa lapsiturvallista tapaa peittää tuttien kuvat. Tuloksetta. Jos löytäisin keinon, tai jos saisin viettää edes päivän tuttien väri- ja kuviosuunnittelijana tutit näyttäisivät tältä: 

 

Käsi ylös jos ostaisit ennemmin jonkin tällaisen tutin lapsellesi!

Kommentit

Elisa-homeiswheretheheartis (Ei varmistettu) http://elisa-homeiswheretheheartis.blogspot.fi/

Hei, mä oon harmitellut tota ihan samaa. Meilläkin oli alussa ne harmaa/beiget tutit ja sen jälkeen onkin ollut pelkkää alamäkeä. :( Ostin Elodie Detailsin valkoiset tutit, joissa toisessa on musta timantin kuva ja toisessa joku teksti. Ne oli kauniit - tykkäskö typy, kun oli eri mallinen? Ei. Äh! Yöksi meillä on sama ruma tutti, kun teillä, vihreänä, mutta se on tosi hyvä! :) Miksi ihmeessä ei oo tavallisia värejä, ilman kuvioita?! Mulla on yksi plain vaaleanpunainen. Oon ostanut joskus, ku teen tuttinauhoja, ni niihin myytäväksi. Onneksi olin säästänyt sen. Sit ostin viimeksi vaaleanpunaisen missä valk. nuppi ja valkoisen missä vaal.pun. nuppi. Sen lähemmäksi mitään kivoja en ole päässyt. :D Ja siis nehän on muistaakseni 0-6kk tutit, mutta kaikissa vanhempien tuteissa oli jotain tyhmiä kuvia. Kenelleköhän pitäisi laittaa viestiä asiasta...

MARI L
Rakkautta & Mamarkiaa

Joo just noita plain vaaleanpunaisia meilläkin oli, mutta nyt en löytäny niitäkään enää mistään! :( Ne oli sentään ihan ok. Tiedän, että meitä on enemmänkin, nyt pitäs saada vaan ääni kuuluville, jos joku tuttivalmistaja (Ainu taitaa olla Suomessa) ottaisi meidät tosissaan! Tai, sitten joku askartelija-ihminen kertoisi millä materiaalilla voisin peittää noita valmistuttien kuvia. Tää mama rupeis tekemään bisnestä! :D

Neutraaleja tutteja tännekin! (Ei varmistettu)

Hahaa, samaa oon harmitellut ja ostin myös pojalleni samat harmaa/beige -tutit. Ne eivät kuitenkaan kelvanneet, ja muutamia tutteja testattuamme herra on kelpuuttanut ainoastaan Aventin tutit. Niillä siis mennään. :P

Juliaihminen
Juliaihminen

Fok! Mä katsoin ensin äkkiseltään, että "vau, ihania tutteja!" Sitten aloin silmäillä tekstistä linkkiä, mistä noita voi ostaa. Sitten luin koko tekstin... Mitä kiusoittelua! 

Että laita kuule tyylikkäiden tuttien nettikauppa pystyyn, kysyntää löytyy.

MARI L
Rakkautta & Mamarkiaa

Hahahaha voi anteeksi! 

Laitan heti kun keksin miten voisin tehdä noita! :)

Nella_R (Ei varmistettu)

Olin käyny vakoilemassa täällä että oisko kukaan onnistunu löytämään kivannäköisiä tutteja jostain ja linkannut, mut sit tuli itellä tää vastaan: eli ainakin vähän tuommoinen marmorikuosinen löytyy! http://lekmer.fi/lapset-ja-vauvat/tutit-ja-tuttipullot/huvitutit/elodie-... (tää ei sit oo mikään maksettu mainos...oliskin!)

MARI L
Rakkautta & Mamarkiaa

:D

Nyt löysin harmaita ja valkoisia tutteja Ainulta! Juuri tuollaisia kun olin suunnitellutkin. Harmi vaan eivät olleet samassa paketissa...

Elodie detailsin tutit ei valitettavasti oikein istu Fridan suuhun, ei tykkää. Tietysti. :D

Kiitos kuitenkin vinkistä!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.