Vallisaari taaperon kanssa / Luonnon päivät

Rakkautta & Mamarkiaa

Kävimme Fridan kanssa ensimmäistä kertaa Vallisaaressa viime viikolla. Saimme kutsun keväiselle aamiaisretkelle, kuulemaan Luonnon päivien tapahtumista ja tutustua Vallisaaren uuteen sesonkiin. 

Vallisaari taapero-ikäisen kanssa tarjoaa paljon mahdollisuuksia ja pari uhkaa. Saari on silottelemattoman kaunis ja ainutlaatuinen. Sen korkeimmalta kohdalta, Aleksanterinpatterin katolta avautuu upeat maisemat sekä keskustaan että avomerelle. Kuka taapero ei muka rakastaisi portaita ja luonnon ihmeellisiä asioita? Kulkureitit ovat hiekkatietä, jolla on hyvä mennä rattaillakin. Toki on hyvä muistaa, että maasto voi olla epätasaista ja mäkiäkin välillä on. Itse koin silti kulkemisen rattailla helpoksi. Aleksanterinpatterin katolle johtaa kuitenkin vain portaat, joten rattaat kannattaa varautua jättämään pihamaalle. Kuninkaansaaressa voi löytää hyviä picnic-paikkoja, hauskoja seikkailuja ja rantaa. Saaren ravintolapalvelut ovat lähinnä kahvila- ja kioskimuodossa, mutta tällä viikolla palvelut täydentyvät Epic Foods ruokakonteilla, jotka tarjoavat keittojen, salaattien ja Bowlien lisäksi myös picnic-evässettejä. Evästää ei välttämättä tarvitse viltin päällä, vaan kulkureittien varsille on rakennettu omia eväsalueita pöytineen. Ravintola- ja kahvilapalvelut joutuvat miettimään tarkasti konseptinsa, sillä vesihuolto on saarella vielä työn alla. Vallisaaressa on vain kuivakäymälöitä, joten vilkkaan taaperon vaipanvaihtohommat kyllä hieman mietityttää. Tai ainakin pitää muistaa varautua täydellä pakkauksella kosteuspyyhkeitä. Toinen uhka koskeekin saarelle tuloa, eli vesibusseja ja rattaita. Rattaat saa kyllä nostettua muutaman portaan kautta vesibussiin, mutta ruuhka-aikana homma voi olla hankalaa. Etenkin, jos rattaita on enemmän. Vesibussien vuoroja on lisätty viime kesältä, mutta väsymyksestä kiukkuavan taaperon kanssa ei varmasti tee mieli odottaa seuraavaa lähtöä. JT-linen vesibussilla on muuten mahdollista tehdä saarihyppelyä ja käydä paluumatkalla Suomenlinnassa.

 

 

 

Kesän 2017 uutuus Vallisaaressa on opastetut fatbike-retket.

 

Luonnon päivät on yksi suurimmista Suomen juhlavuoden hankkeista. Se juhlistaa 100-vuotiaan Suomen luontoa ja aktivoi suomalaisia ulos nauttimaan ja järjestämään tapahtumia luonnossa. Juhlapäiviä vietetään kolmena kesälauantaina, 20.5., 17.6. ja 26.8. 

 

20.5. villiinnytään keväästä. Ravintolapäivää voi viettää luonnossakin, kuten Haltian lähiluonnon järjestämässä tapahtumassa "Safkaa skutsis" -Ravintolapäivä goes Nuuksio. Myös Lapinlahden Lähteellä vietetään ravintolapäivää musiikkiin, liikkeeseen, luontoon ja taiteeseen yhdistettynä. Arabian katufestivaaleilta voi poiketa vaikka Kumpulaan opastetulle villivihanneskierrokselle.

 

17.6. rakastutaan kesäyöhön. Kaikki suomalaiset kutsutaan nauttimaan kesäyön tunnelmasta ja viettämään yö ulkona. Suomen Ladun järjestämää haastetta tukemaan rakennetaan täyden palvelun metsähotelleja Nuuksion, Salamajärven ja Hossan kansallispuistoihin. Metsähotellista voi varata matalan kynnyksen, turvallisen ja maksuttoman yöpymispaikan retkeilyteltasta, riippumatosta tai puolijoukkueteltasta. Osallistua voi toki myös nukkumalla omalla pihalla.

-Muistui mieleen, kuinka vietimme tyttöporukalla vuosituhannen vaihteessa Millenium-yön itse rakennetussa lumilinnassa. Kesäyöt ovat sentään helpompia varustelun puolesta. 

 

26.8. rakastutaan Suomen luontoon. Suomesta tulee ensimmäinen maa, joka virallisesti liputtaa luontonsa kunniaksi, ja tavoite on saada elokuun viimeisestä lauantaista vakiintunut liputuspäivä. Vallisaaren voi kokea uusin silmin Lights On! -hankkeen tuoman valoteemaisen illan myötä. Nuuksiossa voi retkeillä  ja nauttia Ylioppilaskunnan Laulajien ja Tapiolan kuoron kuorokonsertista ja picnic-illallisesta.

-Ylioppilaskunnan Laulajat esittivät meille Vallisaaren aamiaisella Pave Maijasen Lähtisitkö -kappaleen ja se kuulosti niin upealta, että minun piti jakaa hetki videoterveisenä Allulle. 80-luvun muusikoiden lapsina Maijanen nimittäin kolahtaa. 

 

Esimerkiksi Kaivopuistossa on Suomi meditoi 2017 -tapahtuma, joka järjestetään jokaisena Luonnon päivien tapahtumalauantaina. Kaikki tapahtumat ympäri Suomea on koottu Luonnon päivien sivuille ja on sieltä helposti haettavissa esimerkiksi paikkakuntien mukaan. 

 

Tiesitkö muuten, että tällä viikolla suomalaisia kannustetaan käyttämään tunti työaikaa luonnossa? Myös koulut ja päiväkodit karkaavat luontoon 17.5. joko erilaisille luontoretkille tai tavallisille oppitunneille sisätilojen sijaan.

 

 

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN'

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.