Varaston vartija

Rakkautta & Mamarkiaa

Olen sellainen varastoija, joka pyrkii pitämään varastot aina täynnä. Ettei tulisi sellaista tilannetta, että ei ole. Viimeistä valkoviinipulloa ei saa avata, koska jos uusi pullo unohtuu ostaa, todellisen tarpeen tullessa viiniä ei ole. Pumpattua maitoakin oli varastoitu pakastimeen lopulta niin paljon, että jouduimme urakoimaan sitä Fridan iltapulloihin, ettei se ehtisi mennä huonoksi. Marjoja säilöessä lasken kuinka monta rasiaa kutakin voi kuukaudessa ottaa pakastimesta, jotta ne riittävät koko talveksi. Lopulta marjoja on pakastimessa ehkä vielä uuden sadon tullessakin, sillä eihän niitä tule sieltä laskukaavan mukaan otettua. Toisaalta ehkä tämän piirteen vuoksi minulla on aina ollut ihan toimiva tapa säästää rahaa. (Näitä säästöjä tosin kulutetaan nyt hoitovapaalla pakollisiin menoihin. Ja kyllä, ahdistaa, että kohta niitä ei enää ole.)

 

 

Lähes päivittäistä tarvetta varten varaston tulee olla hyvin valmistautunut. Hedelmäsoseita kuluu talvella niin puuron, kuin jogurtinkin seassa. Bonnen hedelmäsosetta kuluu reippaasti, joten päätin, että teen sosetta itsekin. Helppoa, terveellistä ja hyvää. Toki onneksi minäkin ymmärrän lisätä laskukaavaan sen huomion, ettei Fridakaan jaksa syödä omenasosetta joka päivä.

 

 

Tein omenasoseen täysin ilman sokeria, mauksi lisäsin vähän kanelia ja vaniljaa. Pakastimessa on tilaa vielä muutamalle omenasosepurkille, mutta pian ollaan samassa tilanteessa kuin viime vuonna. Jäätelöpakettikaan ei mahtunut pakastimeen, ennen kuin ensimmäiset marjat ja soseet oli syöty.

 

Purkit: Plastex (saatu)  /  Metallilankakorit: H&M Home  /  Omenat: ystävien pihapuista (saatu rakkaudella)

 

Kommentit

pöpelikössä
Pöpelikössä

Oi namm :) Omenasosetta ei tässä torpassa tullut tehtyä, mutta mehuttaa aattelin kunhan tuolta anoppilan puista omput kypsyy. Karviaisista, puolukoista ja pihlajanmarjoista tosin tämänkin varastoihin hilloja on saatu. ^_^

MARI L
Rakkautta & Mamarkiaa

Ah, kuulostaa ihanalta! Karviaishillon lukeminen sai lapsuudesta tutun maun suuhun. Mehuun menee omppuja varmaan jo tooosi paljon, mut on se varmasti hurjan hyvääkin. :)

Kommentoi