Vatsa ei ole mittari

Kunpa todellista tietoa tarjottaisiin enemmän. Ja oikeita uutisia.

Pari päivää sitten Iltalehti uutisoi, kuinka Krista Kosonen palasi upeana julkisuuteen vain 3kk synnytyksestä. Krista totesi viisaasti, ettei halua kommentoida hoikkaa olemustaan. 

Synnytyksestä ja raskaudesta palautuminen on paljon enemmän kuin vatsan nopea pieneneminen. Vatsa ei ole entisensä heti synnytyksen jälkeen. Mikään muukaan kehossa ei ole entisensä. On asioita, jotka oikeasti yllättää kun saa vauvan syliinsä. Niitä, joista ei puhuta yleisesti. Neuvola on hiljaa ja lehdet kaunistelevat. Itse en osannut valmistautua jälkisupistuksiin, huonoon ryhtiin, erkauman hoitoon, järkyttävään hikoiluun ja siihen eritteiden ilotulitukseen. Mutta tunsin itseni upeaksi ja kauniiksi jo Kätilöopistolla. 

Se, kuinka nopeasti vatsa palautuu ei ole tärkeää. Äidin hyvinvointi ja riittävyyden tunne on. Kirjoitin aiemmin jo muistoja ensimmäiseltä neuvolakäynniltä ja raskauskiloista sekä synnytyksestä. Lupaan kertoa rehellisesti myös palautumisestani. Kaikille uteliaille. Tiedoksi ja tueksi. 

Ainiin, eilisessä Kultainen Venla-gaalassa loisti Marja Hintikka, Krista Kosonen ja Maria Veitola. Upeita naisia. Piste.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *