Vauvan kesävaatteet

Toukokuun lämpimien päivien aikana havahduin kesäisten vauvanvaatteiden kriisiin. Olen ostanut Fridalle kaapin täyteen pitkähihaisia trikoopaitoja ja -bodyja, sekä leggingsejä. Täydennystä tarvittiin T-paitoihin, toppeihin ja shortseihin. Kesävaateviidakossa (ja oman pääni sisällä) pyörien tein muutamia havaintoja tilanteesta.

Vauvan hellepukeutuminen ja auringolta suojaaminen on haastavaa. Tai ainakin se vaatii valppautta ja mietittyjä kerroksia. Kovilla pakkasilla Fridan pukeminen ei tuntunut vaikealta, ja ihmettelin, kun äidit jakoivat pakkaspukeutumisen vinkkejään netissä. Miksi sitten kesä tuntuu niin vaikealta? Vauvaa voi olla vaikea suojata auringolta kokonaan ja koko ajan, mutta kuuma ilma vaatii kevyet vaatteet.

Kesävaatevalikoimat ovat yhtä aikaa monipuoliset ja suppeat. Haluan ostaa Fridalle mukavia ja käytännöllisiä, skandinaavisen tyylisiä vaatteita. Suosin yhtenäisiä settejä tai valitsen yhteensopivia tuotteita kokoryhmän sisälle. Ketjuliikkeiden valikoimista puuttuvat nykyaikaiset, graafiset printit, ja tarjolla on vain vähän yhtenäisiä settejä. Shortsimallit ovat pääasiassa farkku- tai chinoshortseja, tai löysiä puuvillashortseja. Trikoiset shortsit löytyvät vain perus-osastoilta. H&M Baby Exclusive -mallistosta löysin kuitenkin muutaman ihanan kesäsetin Fridalle. Suomalaisten merkkien, Vimman, Papun, Mainion, Aarrekidin ja MUKA VA minin, mallistot ovat helpommin hallittavia. Printit ja kuosit ovat nykyaikaisen graafisia, mallit selkeitä, ja materiaalit mukavaa trikoota. Valitettavasti shortsien koot alkavat usein vasta 80, tai jopa 90 senttisistä. Kiristettävä vyötärö antaisi säätövaraa shortseille, ja tarjoaisi näin pienemmillekin kesätyypeille mahdollisuuden käyttää niitä. Merkkien välillä on isojakin kokoeroja, joten pelkkää kokolappua ei voi tuijottaa. Näiltä suomalaisilta merkeiltä kaipaisin vielä kevät/kesämallistoihin pipojen sijaan hattuja, sekä ohuita ja väljiä kesähaalareita. Vimmalta odotan t-paitoja!

Sovitimme Harakanpesä Shopissa monet shortsit ja ihastuin MUKAVA minin suloisiin Waffle shortseihin. Vaikka olemme vasta alkaneet käyttää 74cm vaatteita, koko 80/86 oli vain hieman reilu vyötäröstä. Papun shortsien koko 74/80 oli täysin sopiva, mutta en päässyt yli MUKA VAn ihanista piparileikkauksista. Kyllä ne Papun makkarashortsitkin pitää hakea, kunhan keksin niihin sopivan yläosan! Ostin Fridalle myös MUKA VA minin suloisen Puppet puseron, jonka rintataskussa on jäätelö. Sitä kerrospukeutumista, tai oikeastaan lauantain ylioppilasjuhlia varten.

MUKA VAn mallistot sekä suunnitellaan, että tehdään Suomessa, ja tuotteet valmistetaan ompelimotyönä Tampereella. Arvostan MUKA VAn kaltaisten, pienten ompelimoiden työtä, sekä seuraan innolla Nokian Neulomon toiminnan alkutaivalta tehdä tekstiili- ja valmisvaateteollisuutta Suomessa. Itse en uskaltanut jatkaa ompelijana tai suunnittelijana valmistumisen jälkeen, joten ihailen suuresti rohkeita ihmisiä näiden suomalaisten merkkien takana.

Kesävaatekriisinkin voi kääntää hienoiksi löydöiksi ja suomalaisen designin tukemiseksi.

 

kesä1.png

kesä3.png

kesä2.png

FullSizeRender-7.jpg

T-paita: Papu / Harakanpesä Shop (saatu)  //  Shortsit: MUKA VA mini / Harakanpesä Shop

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *