Vihdoin gluteenitonta valmisruokaa

Rakkautta & Mamarkiaa

En osta juuri koskaan valmisruokaa. Hernekeittoa lukuunottamatta. Käytän mieluummin tuoreita kasviksia kuin pakastekasviksia. Joskus on kuitenkin tarpeellista saada pötyä pöytään nopeasti, tai ainakin vaivatta. Tarve on korostunut erityisesti äitiyslomalla, mutta gluteenitonta valmisruokaa on vaikea löytää.

Gluteenittomien tuotteiden kysyntä on onneksi pakottanut valmistajat ja kauppiaat tarjoamaan enemmän. Kurvin kaupoista sillä pienimmällä marketilla on paras gluteeniton valikoima. Joku välittää ja sekös on ihanaa. Siitä huolimatta en ole saanut lähialueen kaupoista tuoretta, gluteenitonta leipää pariin viikkoon. Ostajia riittää. 

Gluteenittomalle ruokavaliolle on nyt oma pakastevaihtoehto. Kauppoihin on tulossa gluteenittomia Amy's Kitchen -valmisruokia. Pääsin testaamaan näitä kasvisruokia jo etukäteen. 

 

 

Amy's Kitchen Vegetable lasagne: Vain luonnollisia ainesosia. 70% maataloudellisista ainesosista on tuotettu luomusertifioinnin luomutuotantoa koskevien sääntöjen mukaisesti. Maku oli yllättävän raikas ja aito. Pinaatti ja ricottajuusto toimi hyvin. Allukin tykkäsi!

 

 

 

Amy's Kitchen black bean and vegetable enchilada: Suurin osa luomuainesosia, mutta lopullista prosenttia ei tiedossa. Tuoksu toi mieleen San Diegon taco -mestat, mutta maku oli lopulta hieman liian valmisruokamainen. Sellainen yksitoikkoinen. Mausteita tässä kyllä oli, siitä plussaa!

 

Valmisruuat on ihan hyvä vaihtoehto sellaiselle päivälle kun kokkaaminen ei ole mahdollista. Kovin pikaista ruokaa nämä eivät ole, sillä uunissa lämmittämiseen meni tunti. Mikrolla tosin selviää paljon nopeammin. Kata kauniisti -ajatus ei toiminut, joten parasta on tehdä tämäkin täysillä. Syödä suoraan pahvilautaselta ja nauttia vaihtelusta.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.