Voidemainen vai jauhemainen? Alumiinittomat deodorantit käytössä

Rakkautta & Mamarkiaa

Deodorantti ei totisesti ole ollut ensimmäisenä vaihtolistallani siirtyessäni luonnonkosmetiikkaan. Vähän kuin hammastahnakin, sen liian tehokas synteettinen vaihtoehto on aiheuttanut epäilyksiä luonnollisemman tuotteet toimivuudesta. Siitäkin huolimatta, että monet luonnonkosmetiikan meikit ja ihonhoitotuotteet ovat osoittautuneet jo synteettisiä ystäviään paremmiksi. Luonnonmukaisten deodoranttien valikoima on hirvittävän suuri, ja aivan kuten synteettisissäkin, se mikä toimii toisella ei välttämättä sovi toiselle. Testailuilta on vaikea välttyä.

Olen kokeillut rohkeasti luonnonmukaisten deodoranttien erilaisia koostumuksia, jauhemaista ja voidemaista. Toki myös perinteistä roll-onia, mutta sen teho ei riitänyt, joten jätetään se huomiotta. Käytössäni on ollut jonkin aikaa The Ohm Collectionin Deo Dorant ja Flow Cosmeticsin Kehäkukka deodoranttivoide. Toinen päätyi lopulta jatkuvaan käyttöön. 

 

 

Flow Cosmetics Kehäkukka deodoranttivoide on alumiiniton ja vegaaninen. Se sisältää ruokasoodaa, joka vähentää tehokkaasti hienhajua, mutta  saattaa monissa deodoranteissa ärsyttää ihoa. Flow Cosmetics on kuitenkin kehittänyt tuotteen ihoystävälliseksi, eikä se ärsyttänytkään ihoani soodasta huolimatta. Plussaa ehdottomasti helppoudesta, koostumuksesta ja raikkaasta tuoksusta. Deodorantti oli voiteenakin tehokas, eikä pettänyt hikisinäkään päivinä. Miinus siitä, että se luvatusta tahraamattomuudestaan huolimatta, kellastutti kerralla pari valkoista laatu t-paitaani.

 

 

The Ohm Collectionin Deo Dorantia kokeilin jo loppukesästä, kun sain siitä maailman suloisimman, pieneen lasipulloon pakatun näytteen kosmetiikka-tilaukseni mukana. Deodorantti on alumiiniton ja vegaaninen, kuten Flow Cosmeticsinkin deodorantti. Ruokasoodan lisäksi jauhemaisen deodorantin tehon salaisuus löytyy erityisestä kasviraaka-aineiden sekoituksesta, Ohm Blendista®. Deo Dorant on tituleerattu kaikkein tehokkaimmaksi saatavilla olevaksi luonnonkosmetiikan deodorantiksi, enkä ihmettele sitä yhtään. Se ei tuki kainalon imusolmukkeita, eikä tahraa vaatteita. Plussaa ehdottomasti tehokkuudesta, sekä kauniista ja hygieenisesta pakkauksesta. Deodorantti kulkee kätevästi matkalla, myös käsimatkatavaroissa (kiitos myös sen ihanan näytepullon), ja on todella riittoisa. Jauhemaiseen koostumukseen tottuminen, eli sopivan käyttötavan löytyminen, kestää hetken aikaa. Todella hikisinä päivinä kainalot ovat tuntuneet märiltä, mutta teho ei ole pettänyt. Kookos ja laventeli ovat olleet tähän mennessä suosikkituoksujani. Ne ovat sopivan mietoja ja raikkaita, eivätkä siten riitele muiden tuoksujen kanssa.

Erikoista ehkä, mutta olemme aiemmin käyttäneet Allun kanssa samaa deodoranttia. Seuraava tavoite on saada hänet kokeilemaan tätä myös! Pakkaus mahdollistaa yhteisen purkin käytön, joka kuulemma yhdellä ihmisellä saattaa kestää jopa 6kk.

 

 

 

INSTAGRAM / FACEBOOK / BLOGLOVIN'

Kommentit

Lumos

Tosi mielenkiintoinen kirjoitus! Täällä kaapista löytyy Schmidt's:in hajusteeton deodorantti, joka on hyvä vapaapäiville. Suolasaippuan kanssa ilmeisesti asian saisi korjattua, mutta en ole saanut aikaiseksi. Ehkäpä kokeilen seuraavaksi Ohmia!

MARI L
Rakkautta & Mamarkiaa

Kiitos! Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan! :)

Vilma V (Ei varmistettu)

Hei. Kiitos vinkeistä, ootko sattunut löytämään näitä kyseisiä tuotteita Helsingistä jostain kivijalkaliikkeestä? Ja mitä suosittelisit monipuolisimmaksi luonnonkosmetiikka liikeeksi (hki) jos mukana aina kaksi lasta ja vähän aikaa keskittyä.
Kiitos ja ihanaa Joulua! :)

MARI L
Rakkautta & Mamarkiaa

Moikka!

Jolie Uudenmaankadulla ja Nudge Yrjönkadulla myy ainakin The Ohm Collectionia. Jos rattaat on mukana, niin Nudgeen on huomattavasti helpompi mennä. Nudgesta saa myös RMS beautyn meikkejä, joista korostusvoide on ihan suosikkini. Flow Cosmeticsia myy ainakin Ruohonjuuri. 

Tuo Jolie on kyllä todella monipuolinen ja asiantunteva liike, mutta olen monesti yllättynyt myös (etenkin Kampin) Ruohonjuuren kosmetiikkavalikoimasta. 

Pahoittelut, että vastaaminen kesti, ilmoitus oli hukkunut jonnekin. 

Ihanaa joulua!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.