Pyörällä Helsingistä Sodankylään

Kumpi harmittaa enemmän: lähteminen vai kotiin jääminen? Tämä kysymys on koitunut monesti kohtalokseni, ja niin uhkaa* käydä jälleen. Kun ystäväni, pyöräilyyn hurahtanut Musikantti, kysyi, lähtisinkö polkemaan hänen kanssaan Sodankylän elokuvajuhlille, hetken mietittyäni panin jo ostamani junaliput myyntiin.

Lähden matkaan Helsingistä asiantuntijavieras Mabbiksen kanssa. Kuopion korkeudella seuraamme liittyy Musikantti, jonka ideasta tämä koko reissu sai alkunsa. Tähän mennessä pisin pyöräreissuni ulottui Kuopiosta Tuusniemelle. Helsingistä Sodikseen kilsoja kertynee reilu tuhat, ja aikaa kulunee vajaat pari viikkoa. Persettä pakottaa jo pelkkä ajatus!

Olen edelleen tätä mieltä: pyöräreissuun tarvitaan pyörä ja kypärä, kaikki muu on plussaa. Tällä kertaa pakkaan mukaan muutakin:

Yöpymisvermeet: teltta, makuupussi, makuualusta, riippumatto. Kaksi viikkoa halvassakin motellissa maksaa viikon Kanariffan matkan verran.

Vaatteet: vaippahousut, yksi vaatekerta kuumaan, sopivaan ja kylmään keliin, sekä tietenkin Suomen kesän klassikko #ootd: sadevaatteet!

Ihmisen ja pyörän paikkaustarvikkeet: pari sisäkumia, pumppu, nippusiteitä ja teippiä. Särkylääkettä, laastaria, hyttysmyrkkyä ja aurinkorasvaa.

ATK: puhelin eli navigaattori, laturi, varavirtalähde. Suomen markkinoilla on myynnissä yksi (1) fillarin dynamosta virtansa saava USB-laturi, ja sekin on loppunut jälleenmyyjältä. Maahantuojalle olisi tarvetta! Miettikää, kuinka siistiä olisi ladata puhelin perslihaksilla pyöräilykauden aikana?

Vettä. Mitä pohjoisemmas etenemme, sitä vähemmän reitin varrella on kauppoja ja huoltsikoita. Musikantti täytti viime reissullaan vesipullonsa ystävällisten ihmisten kodeissa, se lienee meidänkin ainoa vaihtoehtomme.

Katso reittisuunnitelma sekä tarkempi varustelista tästä postauksesta.

Mitä luulette, mikä pettää ensimmäisenä: pyörä, perse vai psyyke?

<3: Mertta

*Pidätämme oikeuden jättää lähtemättä, jos säätiedotus lupaa räntää koko reissun ajaksi.

Kuva: Testiretkellä Sipoonkorvessa.

hyvinvointi matkat liikunta oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *