Mitä on koti?

Viimeaikoina tämän kaupungin omakotitalokohteet ovat tulleet tutuiksi. Etuovi ja oikotie unelmiin, oma tupa ja oma lupa. Olemme aina ajatelleet, että olemme omakotitaloasujia, rivitalo on välivaihe. Olen kuitenkin viimeisten kuukausien aikana miettinyt lukuisia ja taas lukuisia kohteita selatessani, mitä oikeastaan on koti ja millaisista palasista Koti muodostuu. Valkoisista pinnoista? Narisevista puulattioista? Järvinäköalasta, verannasta, saunatuvasta? Miltä minun kotini tuntuu ja näyttää? Missä minun kotini on? 

Elämässäni nopeasti laskettuna n. 20 kertaa muuttaneena olen aina sanonut, että koti on yhtä kuin rakkaat ihmiset. Kuitenkin, kun kiinteistövälittäjä kävi arvioimassa rivitalokotiamme, jouduin ihan oikeasti istumaan alas ja miettimään, ovatko nämä arvioinnin kohteena olevat  seinät ja nurkat todella vain nurkkia ja seiniä. 

Ja sitten, historia otti hellästi hartioista kiinni. 

Lueskelin mieheni vauvakirjaa, johon oli vuonna 1985 kirjoitettu teksti

” Olimme muuttaneet Kuopioon joulukuun 4. päivä 1984 ja kotimme oli rivitaloasunto. Koti oli vanhemmistani hieno ja suuri. Ikkunoista näkyi puita ja kaunista suomalaista luontoa. Pihalla oli ihana leikkipaikka niin isoille kuin pienillekin tenaville. Kodissani oli kaksi kerrosta ja rappusia oli aina varottava leikkiessä.”  

kuva1.jpg

kuva2.jpg

kuva5.jpg

kuva6.jpg

Joskus on vaan niin älyttömän vaikeaa nähdä lähelle, tässä onkin kaikki. 

Ja tiedättekö mitä. Esittelen seuraavassa sen ainoan etuoven, jota mä tartteen. Ja ainut oikotie, mikä pitäis löytää, olis aika sen ympäristön remppaamiseen. 

kuva3.jpg

 

Meidän etuovi.fi.

 

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *