Lokkimekko – vihollinen vai ystävä?

Tein heräteostoksen, josta en uskalla ottaa kuvaa. Sovitin puoliksi leikilläni Marimekon alerekissä yksinäisenä roikkunutta värikästä Lokki-mekkoa. Vaikka vaatekaappini on tasaisen turvallisen mustavalkoinen, mekko oli niin täydellisen kaunis, että en vain voinut jättää sitä kauppaan. Joskus käy näin.

Samana iltapäivänä, kun esittelin mekkoa ystävälle ja kotiraadille, alkoi ensin otsaan ja kaulalle ilmestyä allergiseen reaktioon viittaavaa urtikariaa, eli nokkosrokkoa. Sama homma jatkui illalla ja lopulta saamarin rokkoa oli käsivarsissa, kyljissä, rintakehässä ja vatsassa ja silmät alkoivat muurautua umpeen. Homma kuittautui kuitenkin antihistamiinilla ja luulin, että juttu olis sillä taputeltu. 

No, tuosta rokkoepisodista on nyt kolme päivää ja ärsytys ei ota laantuakseen. Viime yönä heräsin siihen, että kämmeniä, rystysiä ja sormia kihelmöi todella ja käsiä on vaikeaa laittaa nyrkkiin. Aamulla herätessä kuvaus ”nakkisormista” kertonee kaiken, lisäksi rystyset olivat hävinneet kokonaan ja koko kämmenselkä oli pöhöttynyt pallero, sormista nyt puhumattakaan. Näillä käsillä vaipanvaihto ja kiemurtelevan Tikkasen neppareiden napittelu tai Tiitiäisen hiusten letittely ovat kyllä työn ja tuskan takana. 

kuva1.jpg

kuva4.jpg

 

Nyt Lokkikaunokaiseni roikkuu parvekkeella pukupussissa. Erinäisten varotoimien saattelemana sulloin mekon pukupussiin ja vein pois makuuhuoneesta. Nyt odotan huomista ja  herra J:tä töistä, että mekkonen saadaan vietyä pesukoneeseen ja pestyä. Mutta voiko tosiaan kankaassa olevat kemikaalit ärsyttää ihoa noin paljon? Muistan kyllä joskus saaneeni hengitysoireita uusista, pesemättömistä lakanoista, mutta tää nyt menee kyllä jo vähän yli. Voihan tässä olla syynä myös jokin ihan muu herkistyminen, mutta ajallisesti treffini mekon kanssa ja rokon ilmaantuminen osuvat kyllä yksiin.. 

No, mutta kunhan se kaunokainen on pesty, niin sitten mä uskallan jälleen lähestyä sitä ja kuvaankin sen, varmasti. On se sen verran kesäinen ja keväinen ja täydellinen. Mutta ennen kun kesämekko pääsee tuomaan kesäfiilistä, sitä pitää kerätä muutoin. Ulkona kuivavat lakanat, niillä sitä kesää voi onneksi jo vähän houkutella. 

kuva2.jpg

kuva3.jpg

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *