Vaaleanpunaisia unelmia

 

Keittiöömme on hiipinyt vaaleanpunainen vähän varkain. Muistan ensimmäisen vuokra-asuntomme, jossa tupakeittiön kaakelit olivat vaalenapunaiset ja sain päänsärkyä jo pelkästä ajatuksesta, että asuntoon pitäisi mahduttaa jotain, jolla marjapuuronpunaiset kaakelit saisi yhdistettyä muuhun, silloin vielä täysin olemattomaan sisustukseemme. Siihenkin hätään apu löytyi mummosta ja mummon kutomista räsymatoista, joista oli vara valita mieleinen kuosi ja väri. Ja niin vaaleanpunaisesta tuli osa kotimme värimaailmaa ja ensimmäisen kodin hyvistä muistoistako johtuen vaalenapunainen on kulkenut sisustusväreissä mukana jo hyvän matkaa.

Mummoni kutomat räsymatot ovat edelleen käytössä täydellisinä ja kauniina keittiönmattoina. Koira- ja nykyisin myös lapsiperheessä, vaaleat paperinaru- ja nukkamatot on kokeiltu ja ymmärrettävistä syistä ne ovat kodissamme nyt vielä joitain vuosia no no -listalla. Kuvassa olevat matot on pesty alkukesästä ja sen jälkeen niille on kaatunut lähes kaikkea, mitä nyt voi kuvitella ja ne antavat anteeksi. Jos eivät heti, niin ensi kesänä korjataan mäntysuovalla. 

matot.jpg

 

Ja tässä vielä lähikuva matoista ja todistuskuva nille, jotka väittävät, etten muka näe enää varpaitani. 

maha.jpg

 

Tänä kesänä olen ollut ihan lapsellisen innoissani kotimme uudesta mitasta. Sen kanssa saa kirjoittaa seinään. Tässä kodissa on aiemminkin harrastettu lasten pituuskasvun seuraamista seinään piirretyllä mitalla ja on hauska jatkaa perinnettä. 

kokomitta.jpg

mitta.jpg

Itsehän olen, ja jään, metrin alle mörköksi, Herra on sopiva satuolennoksi ja pieni neiti liikkuu tällä hetkellä aaveen haavemitoissa. Toiselle puolelle mitataan sitten kodissa vierailevat merkkihenkilöt; rakkaat sukulaiset ja ystävät. Sen lisäksi, että mitta on sympaattinen ja hauska, se tuo myös toivottua väriä sisustukseen. 

Koska olen blogin pitämisen myötä innostunut kuvaamisesta taas uudelleen, halusin kokeilla myös pientä kuvakollaasia, jolla voisin päivittää keittiöön vähän lisää vaaleanpunaista. Alunperin ajatuksissa oli maalata seinässä kulkevat putket, mutta säästelen sen idean lastenhuoneeseen. Tässä pieni kooste vaalenpunaisista unelmista, joilla voisi keittiötä punastuttaa. 

Dia1.jpg

 

Ja tunnollisena opiskelijana tässä myös unelmien lähteet: Vaaleanpunainen Moccamaster – monestakin verkkokaupasta (tuo kuva taisi olla Sokoksen), tiskirätti (toimivaksi ja kestäväksi testattu!) omashopista, Manhattan Tea towel sekä alarivin San Francisco City map – juliste ovat Famille Summerbellen, laatikot Perobasta, ihana vaaleanpunainen espressokone on kallis, mutta ah niin kaunis ja se löytyi crema.fi sivuilta. Tilaukseen taitavat lähteä nyt ainakin Kaunisteen keittiöpyyhkeet. 

 

Näihin vaalenpunaisiin tunnelmiin, leppoisaa keskiviikkoa. Unelmointi on hyvästä. 

unelma.jpg

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *