Ravintolisät raskaana

 

Ravintolisät jakavat ihmisiä useampaan kastiin. Itse kuulun siihen joka ei usko, että nykyää syömälläkään monipuolisesti saisi ravinnosta kaikkea tarvitsemaansa.

Saatikka kuinka moni ihan oikeasti syö todella monipuolisesti?

Valmistaen ateriansa itse, tuoreista raaka-aineista. Pävittäin joka aterialla erivärisiä kasviksia, kalaa lajia vaihdellen monta kertaa viikossa, hyviä rasvoja usein jne.

Menee aivan omaksi havainnoksi, mutta ainakin kun katsoo ihmisten ostoskärryjä kaupassa niin tuntuu aika harvalla olevan monipuoliset ostokset. (Mikähän siinä on muuten hauska tuijotella toisten kärryjä(?) Oonkohan mie vaan outo.)

Itse uskon siihen, että maaperä on köyhtynyt niin paljon vuosien viljelyn myötä, ettei ravinteita ole enään niin hurjasti kuin ennen. Hedelmät joita me täällä Suomessa syömme (meille suositellaan hyvinä vitamiinien lähteinä) vaatisivat saada kypsä täysin ennen kuin poimitaan, mikä ei ole mahdollista pitkien kuljetus matkojen yms. vuoksi, joten ne poimitaan usein raakoina jolloin eivät sisällä vitamiineja läheskään niin paljoa kuin viljely maassaan syötynä.

 Hedelmät maistuvat jopa ihan erilaisilta paikan päällä. Esimerkiksi pithaya Thaimaassa on todella hyvää, täällä täysin mauton tai mangot Brasiliassa, nam!

img-appelsiini.jpg

Kuva, google.

Jos ajatellaan vaikka kypsää appelsiiniä jossa on paljon c-vitamiinia 51mg/100g (fineli).

 Itse olen usein miettinyt paljonko sitä c-vitamiinia on jäljellä siellä kaupan hyllyllä nökättävässä appelsiinissä. Appelsiini joka poimitaan puusta Brasiliassa, varastoidaan, kuljetetaan tänne, varastoidaan vielä täällä ennen kuin löytää tiensä kaupan hyllylle josta joku sen ostaa ja saattaa kotonansa vielä useamman päivä säilöä ennen kuin se syödään. 

Kun mustaherukoistakin tunti poimisen jälkeen on jo 50% sen c-vitamiinistä hävinnyt.

Mikäs siis mahtaa tuon appelsiinin kohtalo olla?

 

Vaikkakin siis syön monipuolisesti ja kasvispainoitteisesti mahdollisuuksien mukaan luomua suosien, siitäkin huolimatta käytän useampaa ravintolisää.

Nyt raskaana pohdin hetken aikaa ravintolisien käyttöä ja meinasin jatkaa kaikkien käyttöä, muutaman extran varmasti vielä hankkien.

Raskaus ja ravintolisät on aihe josta tulee jatkuvasti uutta tietoa ja tukimuksia. Löytyy tutkimuksia joiden mukaan vitamiinit ehkäisevät mm. keskenmenoja, raskausmyrkytyksiä. Magnesium ehkäisee vauvan aivovauriota. Probiootit ja kalaöljy ehkäisevät allergioita.

  Mikä on sinun kantasi?Ja mitä itse käytät vai käytätkö laisinkaan?

hyvinvointi terveys liikunta

Ensimmäinen postaus

 

Ajatukseni blogin kirjoittamisesta lähti siitä kun selailin raskauden ajan ravinto yms. suosituksia.

Ne vaihtelevat älyttömän paljon, jopa neuvoloidenkin välillä.

Päätin siis alkaa keräämään niitä itselleni ylös.

Itse olen aina (enemmän tai vähemmän) ollut kiinnostunut optimaalisesta ravinnosta ja terveydestä, lähipiirin mukaan ”ravinto terroristi”, nyt raskaus aikana asiat kiinnostavat vieläkin enemmän, jos kirjoittelen tänne niin en ehkä kiusaa lähipiiriäni niin paljoa.

Oma ruokavalio on kasvispainoitteinen, lihoja kuitenkaan unohtamatta.

Ravintolisiä on useampi käytössä sekä useampia superfoodeista.

Kirjoittamani asiat eivät tietenkään ole yksi ainoa oikea vaihtoehto, vaan minun mielestäni ja minulle parhainten sopiva vaihtoehto.

Kaikilla asioilla on aina useampi puoli. Kaikki mm. kokevat ruoka-aineet eri tavalla terveellisiksi, onko esim. voi terveellistä(?)

Toivon, että näistä kirjoituksistani tulee olemaan hyötyä jollekin toisellekin.

 

 

hyvinvointi terveys liikunta ajattelin-tanaan