Tuleeko joulu ilman joulukuusta?

Joulu tulee, mutta olenko valmis?

Joo joo, jouluun on vielä tovi (89 päivää tarkalleen ottaen), mutta se tulee nopeammin kuin arvaatkaan. Blossan tämän vuoden makukin on jo paljastettu ja se jos jokin kertoo joulun lähestyvän. Aiemminkin on jo tullut ilmi, kuinka jouluihminen minä olen. Nyt minua kuitenkin jännittää ja pelottaa. Tuleeko meille tänä vuonna joulukuusta, ja jos ei, niin tuleeko joulu ilman sitä?!

 

IMG_6737.jpg

 

Elmo on oppimassa näinä päivinä/viikkoina kävelemään. Hän testailee jo tasapainoaan päästämällä irti tuesta seisaaltaan ja pysyykin siinä jo hetken kaatumatta. Pojan kaatuminen kuusen päälle ei ole pelkoni, vaan lähinnä se kuinka kovilla otteilla hän kuuseen ja kuusenkoristeisiin tarttuu ja kaatuuko itse kuusi pojan päälle. Esimerkiksi televisio on tällä hetkellä suurimmassa vaarassa, sillä se on matalalla tv-tasolla ja täten myös Elmon ylettyvillä. Kiellot eivät auta, vaikka hän ne kyllä ymmärtää. Tuntuu, että mitä enemmän kieltää, sitä kovemmalla otteella hän televisioon tarttuu ja tönii sitä. Miten siis kuuselle kävisi?

Joulukuusi on haettu meille jo yleensä joulukuun alusta, heti kun ensimmäiset kuuset ovat tulleet myyntiin. Minusta joulun odotus on sitä parasta aikaa ja näin joulukuusen tuoksusta ja sen tuomasta tunnelmasta saa nautittua mahdollisimman pitkään. Voisihan sitä laittaa kuusen vaikka parvekkeelle, mutta sitten tuoksu menee hukkaan. Sähköpistokkeitakaan ei kuusen valoille parvekkeella ole ja mahdollinen lumi sataisi kuusen päälle, kun parvekelasituksiakaan ei ole. Entäs pöytäkuusi? Sellainen pieni ja söpö. Meillä on vain suuria joulupalloja ja -koristeita, joten joutuisin koristeostoksille. Ei sekään kuulosta järkevältä ratkaisulta. Voisinko elää yhden joulun ilman kuusta? En tiedä. Tässä eletään suurten kysymysten äärellä. Miten tuon pienokaisen saisi tottelemaan kieltoja? Pitäisikö kutsua Super Nanny kylään jo nyt? 

Onko muita samojen kysymysten äärellä tuskailevia vanhempia?

 

IMG_6736.jpg

 

Taidan nyt vain laittaa Michael Bublén joululevyn soimaan, juon kupposen kuumaa teetä ja rauhoitun. Alan valmistautumaan jouluun nyt muilla keinoin ja mietin joulukuusta myöhemmin. Vaikka joulun odotukseen tämä vajaa kolme kuukautta menee nopeasti, niin siinä ajassa lapsi kuitenkin kehittyy hurjasti. Ehkäpä siis kiellot menevät perille ennen kuusen hankintaa? Toiveajattelua kenties, mutta haluan uskoa siihen..

P.s. Vinkkejä kaikkiin ylläoleviin kysymyksiin otetaan vastaan ja muutkin jouluhullut saavat ilmoittautua!

Kuvissa viime jouluinen minitonttumme. En kestä, miten meidän pikkuisesta on yhtäkkiä tullut jo taapero. Vai vaaperoksiko häntä kutsutaan, kun hän ei aivan vielä kävele? 

 

– R –

perhe lapset ajattelin-tanaan
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *