Kesän herkkusalaatti
Näin kesällä sitä tekee mieli yleensä jotakin raikasta ja kevyttä ruokaa. Kuumat keitot eivät käy edes pienessä mielessä, vaan aika usein tulee kasattua vain jokin nopea salaatti jääkaapin antimista lautaselle ja ääntä kohti. Näin tänäänkin.
Olen vähän kaikkitaieimitään -tyyppiä, varsinkin ruoan suhteen. Kuten kuvasta näkee, on kulhoon isketty vaikka ja mitä. En vain voi sille mitään, että nämäkin kaikki ainekset on vaan niin hyviä, etten tohtinut jättää mitään pois. Tällä kertaa jätin kuitenkin lihat, kanat ja katkaravut rauhaan, vaikka usein salaatin sekaan niitä laitankin pääraaka-aineeksi.
Tähän salattiin on siis heitetty sekaan:
- salaattisekoitusta
- kirsikkatomaatteja
- kesäkupitsaa kuutioina
- porkkanaa suikaleina
- kevätsipulia
- avokado
- kikherneitä
- fetaa
- auringonkukansiemeniä
- saksanpähkinöitä
- vadelmia
- mustapippuria ja oliiviöljyä
Lisäksi lautaselle eksyi vielä lisäproteiiniksi keitetty kananmuna. Mustapippuria ja öljyä voi lisätä mauan mukaan kyytipojaksi.
Vadelmat tuovat ihanaa raikkautta ja toimivat erityisen hyvin pähkinöiden ja avokadon kanssa. Aivan ihana makukombo. Tämä salaatti on varsinainen herkkusalaatti, ainakin omasta mielestä. Ihanan kevyttä, mutta samalla yllättävän täyttävää.
Näillä eväillä jaksaa tanssia Musen tahtiin illalla! <3
Naminami, pusipusi.
– R –