Alakerran wc:n ja pukeutusmistilan remontti

Regina J.

Jätimme viime kesäisestä remonttipläjäyksestä yhden osan tekemättä, sillä tarvitsimme aikaa suunnitteluun. Tila ei myöskään ollut mitenkään käyttökelvoton tai muutenkaan prioriteeeti numero yksi, emmekä vain vielä silloin tienneet vielä miten tilan kanssa edetään. Päätimme silloin kuitenkin, että alakerran remontti tulee saada valmiiksi ennen seuraavaa kesää, jotta toinen kesä putkeen ei menisi remontin alla. Niinpä siis haudutimme suunnitelmia ja ajatuksia mitä tilalta haluamme ja rupesimme reilu kuukausi sitten hommiin. Itse remontti tehtiin kahdessa osassa, peräkkäisinä viikonloppuina. Ei siis mikään valtava projekti, kiitos ihanien vanhempieni ja veljeni, jotka taas auttoivat meitä toteutuksessa.

 

 

Ensimmäisenä oli tietenkin edessä purkuhommat ja uuden lattian pohjan valaminen. Pääsyy tähän remonttiinhan oli siis todella epäkäytännöllinen lattiaratkaisu. Samalla saimme muutenkin tilan ulkonäön päivitettyä siistimmäksi. Epätasaisen sementtilattian päälle oli tehty nuo suuret puurallit, joita ei yksin saanut mitenkään nostettua ja sen alta siivoamaan pölyjä tai mitään muutakaan. En tiedä kuinka monen vuoden pölyt lattian alla olikaan, mainitsemattakaan sinne pesiytyneistä inhottavista hämähäkeistä. Yhhh.... Minä kun vielä pelkään hämähäkkejä. Puistattaa pelkkä ajatuskin kahdeksanjalkaisista pikku "ystävistämme".

Uusi pohja lattialle tehtiin siis pikabetonilla, jotta aikaa säästyi. En olisi uskonut kuinka monta säkillistä näinkin pieneen tilaan sementtiä meni. Ihmekös tuo, kun ei moisesta mitään kokemusta aikaisemmin ollutkaan. Miehet onneksi hoitivat laskuyhtälöt sementtitarpeesta ja itselle jäi vain avustushommat. Seuraavana päivänä lattian valamisesta saikin sitten jo uuden lattiapinnan laitettua paikalleen, mikä ei muuten ollutkaan mikään helpoin juttu, vaikka itse lattialevyjen asentaminen onkin helppoa. Tilassa kun oli mitä erikoisempia kulmia ja reunoja, joihin lattialevyt tuli mittailla ja muotoilla sopiviksi. Lattiaksi valitsimme tumman harmaata vinyylilankkua pienellä metallinhohdolla, joka muistuttaa hieman kivilaattaa. Tämä sopi mielestämme kylpyhuoneen pukutilaksi oikein passelisti. Varsinaista märkätilaa tämä tila ei siis ole, joten vinyylilankku sopi siksikin loistavasti lattiaksi. Lankku kyllä kestää vettäkin pienissä määrissä, ei sillä.

 

 

Seuraavana viikonloppuna oli sitten tiedossa uuden vessanpöntön sekä kalusteiden asennus. Itse vessa on todella pieni, joten entisen valtavan keittiön pesualtaan sijasta halusimme siromman ja tilaa vähemmän vievän altaan tason päälle. Olikin hieman metsästämistä altaan kanssa, sillä näin kapeaa mallia ei montaa silmäämme miellyttävää löytynyt. Altaan kanssa kävi vielä kaiken lisäksi mieletön tuuri, sillä saimme sen -70% poistohintaan. Suuri säästö siis, nuo altaat kun ovat yllättävän kalliita.

Ennen tasona oli massiivipuulevy, joka oli vesiloiskeiden takia mennyt jo huonoon kuntoon. Valitsimme tasoksi korkeakiiltoista levyä, joka ei ihan hetkessä mene huonoksi, vaikka vettä vähän loiskuisikin. Tahdoimme myös hyllyn tason alle tuomaan lisätilaa tavaroille, sitä kun ei ole koskaan liikaa. Hyllyn korkeus on kaiken lisäksi säädettävissä hyllytuilla, mikäli tarve sellaiselle tulee.

Lopputulos miellyttää ainakin omaa silmää todella paljon, enkä voisi olla tyytyväisempi. Värimaailmakin muuttui aikalailla, tilasta tuli jotenkin seesteisempi. Perällä olevat kaapinovet sekä seinällä olevat puutelineet maalasimme jo viime kesänä mustaksi, ennen nekin olivat punaruskeat. Seiniin ei onneksi tarvinnut koskea, sillä ne olivat siistit ja neutraalit jo entuudestaan.

 

 

Nyt alakerta sointuu yläkerran värimaailmaan ja harmoniaan ja tämän asunnon remontit on tehty, ainakin toistaiseksi. Jos nyt ihan rehellisiä ollaan, niin tuon alakerran vessan ovi vielä puuttuu. Olemme kyllä aikeissa käydä tilaamassa siihen sumean lasioven tässä ihan lähipäivinä... No, jos nyt tosiaan ennen kesää edes.. :D

Miltäs muutos teidän silmän näyttää?

 

- R -

 

Kommentoi