Arkea pakoon Porvooseen

Regina J.

 

Miten ihanaa onkaan paeta arkea työpäivän päätteeksi pienelle road tripille lähiseudulle! Näistä säistä aion nyt nauttia täysillä, niin kauan kuin näitä riittää. Otimme siis tiistaina heti töiden jälkeen auton alle ja lähdimme viettämään kesäiltaa vanhaan opiskelukaupunkiini, Porvooseen. Sen kummempia suunnitelmia ei kuitenkaan ollut, haluasimme vain viettää iltaa leppoisasti ulkona auringossa ja keksimme Porvoon kohteeksi aika extemporé.

Rakastan kesäistä Porvoota ja sen kaunista vanhaa kaupunkia ja jokirantaa. Sinne liittyy myös paljon opiskeluajan muistoja ja lisäksi siellä asuu sukulaisia, joten kaupunki on sitenkin tullut tutuksi. Kävimme myös pikaisesti serkkuni luona pyörähtämässä, oli ihana nähdä häntä pitkästä aikaa - ja tietysti puheliasta Bubu-kissaakin. <3

 

 

Ilta tuntui normaalia pidemmältä, varmaankin siitä syystä että lähti kunnolla kauas pois kotoa. Illallistimme viihtyisässä Fryysarinrannassa terassilla auringon lämmittäessä vielä täysin. Söimme todella herkulliset salaatit, suuri suositus vuohenjuusto salaatille! Nammmm!! En ole aikaisemmin hirveämmin tykännyt vuohenjuustosta, mutta makunystyräni ovat tainneet hieman muuttua, sillä nyt se maistui taivaalliselta. Myös toisen puoliskon lohisalaatti näytti herkulliselta. Ravintola sijaitsee rauhallisella sisäpihalla aivan joen vieressä, vanhassa kaupungissa. Ilman mainoskylttejä ei ravintolaan löytäisikään, sen verran piilossa se on. Iso peukku!

 

 

Kaupunki vaikutti toistaiseksi vielä ihanan rauhalliselta, kesäkausi ei selkeästi vielä ole täydellä teholla alkanut. Oli mukava käpötellä mukulakivillä, valokuvata upeassa ilta-auringossa ja ihastella vanhoja rakennuksia ja nauttia vaan olosta Paahtimon terassilla (vaikkakaan pesäpallossa vioittunut kantapääni ei illan päätteeksi ollut enää samaa mieltä..auts..). Näihin kadunkulmiin ja maisemiin ei vain kyllästy. Porvoo kuuluu kesään kuin nenä päähän.

 

 

 

Myös pyöräretki Helsingistä Porvooseen ja takaisin olisi taas kiva toteuttaa tänäkin kesänä. Tai ehkäpä toinen suunta J.L. Runebergillä ja toinen pyörällä. Vaihtoehtoja on monia. Viime kesänä pyöräilimme Porvooseen ja takaisin, yövyimme leirintäalueella pienessä mökkerössä ja nautimme täydellisestä kesäpäivästä kaupungilla. Pyöräily on ihanaa, Porvoo on ihana, seura oli ihanaa, sää oli ihana. Kaikki siis kohdillaan. Mikäpä jottei taas kokoaisi ryhmän kasaan ja polkaisisi jonossa Porvooseen! :)

Aurinkoista viikon jatkoa!

 

- R -

Kommentit

Markka

Ihania kuvia! :) Porvooseen pitää kyllä päästä tänäkin kesänä :)

Regina J.

Kiitos! :) Juu Porvoossa on käytävä vähintään kerran kesässä!

 

Karps (Ei varmistettu)

Kiitti raflavinkistä! En ollu edes ehtinyt Porvoon visiitillä miettiä ravintolavalintaa kun bongasin Fryysarinrannan ja muistin tän sun postauksen niin paineltiin sit samantien sinne :)

Regina J.

Jee! Mitäs tykkäsit? :)

Saranda
Tyhjä ajatus

Porvoo on kyllä yksi allekirjoittaneenkin kesäkaupunkisuosikeista! Teidän päivä kuulostaa aivan ihanalta <3

Regina J.

Porvoo <3

Pitipä käydä kurkkaamassa myös sinun blogia ja jään seuraamaan. Ihana blogi! :)

Saranda
Tyhjä ajatus

Ääk kiitos <3 :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.