Banoffee raakakakku
Tiedättekö sen tunteen, kun koko päivän ajattelee ja himoitsee jotakin makeaa ja päivän päätteeksi on vaan pakko saada jotakin herkkua, kun ei enää pysty mitenkään hillitsemään himoa?!
Tänään oli sellainen päivä. Kiusasin itseäni jopa vilkaisemalla Pinterististä kuolettavan hyvännäköisiä herkkuja. Virhe. Eihän siinä ole sen jälkeen enää muuta mahdollisuttaa kuin pistää keittiö sekaisin ja ruveta herkkuhommiin.
Sain inspiraation tähän valloittavan herkulliseen Banoffee raakakakkuun juurikin Pinterestistä ja tein oman versioni seuraavalla tavalla.
Banoffee raakakakku
Pohja:
12 taateliaa
1 dl pekaanipähkinöitä
Toffeekerros:
3 banaania
5 taatelia
0,5 dl vettä
3 rkl maapähkinävoita
2 tl lucumaa
2 tl kookosöljyä
Kermakerros:
1,5 dl kookoskermaa
1 rl maapähkinävoita
2 rkl kookosöljyä
psylliumia
Jauha pähkinät ja siirrä pieneen kulhoon. Jauha seuraavaksi taatelit ja sekoita pähkinäjauhojen kanssa. Painele irtopohjavuoalle (leivinpaperi pohjalla) ja hiukan myös reunoille.
Sekoita blenderissä vesi ja taatelit, jonka jälkeen lisää blenderiin maapähkinävoi ja lucuma. Surrrur. Kuori banaanit, halkaise banaanit puoliksi ja tee veitsellä ohuita viipaleita pitkittäissuunnassa. Levitä pieni määrä toffeeta pohjan päälle, niin että jokapuolella on kastiketta. Lisää banaaneja ensimmäinen kerros koko pohjan alueelle tasaiseksi kerrokseksi. Lisää hieman toffeeta banaanien päälle ja loviin. Lisää taas banaanikerros ja toista tätä kunnes kaikki banaanisiivut ja kastike on käytetty. Toffeeastike sitoo bananeja ja pitää niitä paikoillaan.
Blendaa viimeiseksi päällimmäisen kerroksen ainekset ja lisää psylliumia, mikäli koostumus on liian löysää. Kaada kookoskerma banaaniekerroksen päälle ja tasoita. Kakku ei vaadi pakastusta, mutta jos malttaa laittaa kakun hetkeksi pakkaseen, on kakkua helpompi leikellä paloiksi.
Sen verran herkkua ja makeaa, että pieni pala vei makeanhimon jo mennessään. Tuo lovi ei siis ole yksi pieni pala…
Nyt sohvalle pötkölleen ja televisio auki. Nimittäin Ensitreffit alttarilla alkaa!! Jee!
Kivaa tiistai-iltaa!
– R –