Brunssiperinne

Regina J.

Muutimme Kruununhakaan reilu vuosi sitten syksyllä. Tupareita emme saaneet aikaiseksi järjestää, tuntui että joka perjantai ja lauantai oli jotakin sovittua menoa. Sitten sen keksimme. Sunnuntaithan ovat yleensä kaikilla vapaina ja miksei sitä viettäisi mukavasti ystävien seurassa, kahvia, mimosaa ja herkkuja nauttien. Päätimme siis järjestää yhdistyneet tupaantuliaiset sekä brunssit kotona. Parikymmentä ystävää tuli ja meni omaan tahtiin päivän aikana, laseja kilisteltiin ja mahat täyttyivät leipomuksilla.

Nyt viime sunnuntaina toistimme brunssit, yhdistäen niihin pikkujoulut. Aivan kertakaikkisen ihana tapa viettää sunnuntaita! Viikonloppu tuntui taas jotenkin paljon pidemmältä. Saa kyllä olla kiitollinen näin ihanista ystävistä ympärillään. <3

Pientä stressinpoikasta tietysti sain aikaiseksi järjestelyistä, varsinkin kun edellinen päivä meni suurelta osin Tallinnassa työmatkalla. Ehtisinkö siis valmistamaan kaiken ajallaan? Riittäisikö ruoka ja juoma kaikille? Oliko kaikki ruoka-aineallergiat huomioitu? Onnistuuko kaikki niinkuin oli tarkoitus? No, viimeiseen voin vastata ainakin ihan rehellisesti, että eihän kaikki nyt ihan suunnitelmien mukaan mennyt. Macaronseista tuli Teparonseja ja ensimmäistä kertaa sain tyrittyä myös vadelmaraakakakun koostumuksen liian löysäksi. Kaipa maut olivat kuitenkin suurin piiirtein kohdillaan. Täydellisyyden tavoittelija (neitsyt horoskoopiltaan) täällä, hei!

Näiden lisäksi tarjolla oli muun muassa salaattia, munamuffineja, parsakaali-pekonipiirakkaa, smoothieta, pipareita, piparminttu-fudgepaloja ja ihanat vieraat toivat myös tullessaan erilaisia piirakoita ja keksejä, juustoja ja leipäsiä. Tarjoiluja jäi ihan reippaasti yli, joten määrästä ei olisi tarvinnut stressata alkuunkaan. Muutenkin kaikki meni oikein mukavasti ja emäntäkin osasi rentoutua ja nauttia päivästä. Viihdekin oli kohdillaan, kun ystävien puolitoistavuotiaat, ihastuttavat kaksospojat temmelsivät peräkanaa ympäriinsä.

Brunsseista tulee siis aivan varmasti jatkuva perinne vähintään pari kertaa vuodessa! Suosittelen!

- R -

Kommentoi