DIY Baby Nest

Regina J.

Selailin tuossa eräänä iltana pitkästä aikaa Pinterestin ihmeellistä maailmaa ajatuksissa jotakin itsetehtyä vauvalle. Ei sitä turhaan sanota maailman kätevimmäski ideapankiksi. Kävi nimittäin jälleen kerran niin, että innostuin alta aikayksikön ja päätin, että tekisin itse vauvalle unipesän. Ohjeet ja mallit eivät näyttäneet vaativan rakettitiedettä, joten ajattelin yrittää. 

Seuraavana päivänä löysin itseni jo Eurokankaasta valitsemassa kankaita ja kuoseja, mikä osoittautuikin haastavimmaksi osuudeksi tässä projektissa. Vaihtoehtoja ja ihania kuoseja oli liikaa. Ajattelin ensin jotakin geometristä kuosia toiselle puolelle ja yksiväristä toiselle puolelle. Geometriset kuosit jäivät kuitenkin unholaan, kun törmäsin hetken etsintöjen jälkeen tähän suloiseen panda-aiheiseen puuvillaiseen kankaaseen. Mintunvihreä pohjaväri ilahdutti myös silmää. Myyjän kanssa saimme valittua muutkin ainekset ja tarvittavat määrät täytettä ja kankaita nopeasti ja sitten olikin jo aika alkaa tuumasta toimeen.

En varsinaisesti tehnyt mitään kaavoja edes, vaan piirtelin mitan kanssa kynällä merkintöjä ja ääriviivoja kankaan nurjalle puolelle. Otin mallia täältä löytyvästä kaavasta ja mitoista ja muokkasin sitä hieman oman mielen mukaan. Leikkasin unipesän reunoja pitkin, jättäen noin sentin saumavaraa joka puolelle. Valkoisesta kankaasta leikkasin vielä noin neljän sentin levyisen kaistaleen ympärille tulevaa narua varten.

 

 

Asettelin narukaistaleen unipesän kankaiden väliin ja reunoille kaksinkerroin (huom! kaistalekankaan oikea puoli ulospäin) ja kiinnitin kankaat nuppineuloilla kiinni toisiinsa. Eikun ompelemaan. 

 

 

Seuraavaksi leikkasin levyvanusta sopivan kokoiset palat unipesän pohjaksi. Laitoin vanulevyä kaksi kerrosta, enemmänkin olisi voinut laittaa, mutta ajattelin sen riittävän. Pohja tuntui kuitenkin tarpeeksi pehmeältä ja paksulta. Laitoin vanulevyn unipesän sisälle ja kiinnitin nuppineuloilla oikeaan kohtaan. Sitten ompelin levyn pohjaan kiinni. 

Pujotin hupparinarun hakaneulan kanssa narukaistaleeseen, jonka jälkeen täytin vanulla unipesän reunat. Käänsin unipesän reunojen päätyjen kankaat sekä pohjan päädyn ja nuppineuloitin taas ne ompelua varten. Viimeiset suraukset ompelukoneella ja unipesä olikin jo valmis. Sitten vain narun kiristys ja kiinnitys puristuslukolla ja rusettilla kiinni.

 

 

Todella helppo ja nopea tehdä ihan ilman sen kummempia ompelutaitoja. Unipesästä saa omannäköisen jo pelkillä kangasvalinnoilla. Itse tykkään myös siitä, että unipesää voi käyttää kummin päin vain, kääntämällä vain reunat toiselle puolelle. Itse tekemällä säästää myös aikamoisen pennin, sillä uutena kaupasta ostettuun unipesäään verrattuna aineksiin minulla meni alle puolet sen arvosta rahaa. 

 

 

Nyt vain odotellaan siitten sitä tuhisijaa, joka pesää pääsee käyttämään syksyllä. Toivottavasti hän viihtyy siinä sitten. :)

 

- R - 

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.