Gdańsk ja uusi vuosi

Regina J.

Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, eli ihanaa ja onnellista uutta vuotta kaikille!  

Vuosi vaihtui omalta osaltamme mukavasti minilomalla aurinkoisessa Gdańskissa, Puolassa. Kaupunki osoittautui ainakin näin talvisaikaan rauhalliseksi ja hiljaiseksi, liekö kuitenkin vain pyhäpäivien vaikutusta? Ihmiset olivat ystävällisiä ja rehellisiä, ruoka ja juoma hyvää sekä edullista, jopa noin neljä kertaa edullisempaa kuin Suomessa. Lisäksi vanha kaupunki oli kaunis kapeine ja erivärisine rakennuksineen ja yksityiskohtineen.

 

 

Sää oli onneksemme pilvetön ja aurinkoinen miltei joka päivä, tosin lauhaan talveen tottuneina olimme aivan jäässä, kun mittari näyttikin yhtäkkiä -10 astetta. Hrr. Tämä tarkoitti shoppailupäivää ostoskeskuksessa ja alennusrekkien koluamista. Kauan etsimäni pörrötakki löytyi kuin löytyikin lämmittämään minua loppureissun ajaksi. 

Gdańskissa oli paljon mukavia ravintoloita ja kahviloita. Päällimmäiseksi jäi mieleen Retro Café, jossa nautimme parikin kertaa aamiaista. Ehkä parasta puuroa, mitä olen ikinä syönyt! Harmittaa, kun en kysynyt reseptiä, voisin syödä tuota vaikka joka päivä. Kovin moni kahvila ei kuitenkaan tarjonnut niinkään suolaista purtavaa, vaan makeita leivoksia, kakkuja ja pullia oli rajaton määrä esillä kaikkialla. Puolassa taidetaan tykätä makeasta.

 

 

Yhtenä päivänä vierailimme vajaan puolen tunnin junamatkan päässä sijaitsevassa rantakohteessa, Sopotissa. Ihastuin Sopotiin samantien, siellä olisi varmasti mukava viettää vaikka kesäinen pidennetty viikonloppu. Sopotissa tuntui olevan myös enemmän kuhinaa kaduilla. Hiekkaranta jatkui silmän kantamattomiin ja kylmänä pakkaspäivänä oli mukava vetäytyä hetkeksi kuppilaan lämmittelemään kuuma glögi kourassa. Sopotin eriskummallisin nähtävyys tuli myös sattumalta vastaan, nimittäin Krzywy Domek eli Crooked House. Hauska talo keskellä normaalia kävelykatua.

 

 

Majoituimme yhdessä Gdańskin korkeimmista rakennuksista, Hotel Mercure Gdansk Stare Miastrossa. Hyvä hotelli, hyvällä sijainnilla. Toisen huoneemme näkymät olivat sopivasti vanhan kaupungin suuntaan, joten vuosi vaihtui mukavasti lämpimässä, hyvässä seurassa ja kaupungin järjestämää ilotulitusta seuraten 16. kerroksesta, leveällä ikkunalaudalla istuen. Näkymät olivat upeat ja raketteja välkkyi jokapuolella. Eikä tarvinnut värjötellä ulkona ja miettiä mistä näkisi parhaiten.

Uuden vuoden lupauksia ei tullut tehtyä, mutta edellisen vuoden parhaita hetkiä muistelimme porukalla. Paljon sitä mahtuu tapahtumia ja mukavia hetkiä niin nopeasti kuluvaan vuoteen. Vaikka itselle ei mitään erityisen mullistavaa tapahtunutkaan viime vuonna, on vuosi ollut kaikinpuolin mahtava ja onnellinen. Kiitos siitä kuuluu muun muassa kuvassa vilahtavalle miehelle, ystäville ja perheelle!

 

 

Palattuamme kotiin, olenkin ollut aika voimaton ja harmillisen vatsapöpön kourissa. Onneksi valoa alkaa näkyä tunnelin päässä ja toivon mukaan tauti alkaa olla selätetty. Ruoka kun ei ole maistunut, niin olen ottanut tämän nyt sitten paaston kannalta.Tämän jälkeen voi aloittaa niin sanotusti puhtaalta pöydältä. 

Nämä yllättävät -20 asteen pakkaset järkyttivät myös taas, mutta tulipahan se kauan odotettu talvi lumineen myös tänne Helsinkiin saakka. Kunhan tuo pakkaslukema hieman rauhottuisi, niin pääsisi ja uskaltautuisi hiihtämään. Olisikohan keskuspuistossa jo ladut? Onko joku jo ehtinyt Helsingissä hiihtopuuhiin?

Mukavaa loppiaista!

-R-

 

 

Kommentit

Tanskhiir
Jäniksen vuosi

Kiitos tästä! Juuri spontaanisti ostimme keväälle lennot tuonne. Postauksesta sai kivasti vinkkejä.

Regina J.

Kiva kuulla! :) 

Mukavaa reissua keväälle, on aina kiva kun on jotain mitä odottaa!

 

Voisin väittää Puolan olevan suosikkikohteeni Euroopassa. Edullisen hintatason, ystävällisyyden ja hyvän ruuan ja juoman ohella lisäisin listaan vielä tyylikkäät ihmiset! En ole käynyt Puolassa talvella, mutta ehkä sitäkin voisi kokeilla :)

Regina J.

Gdansk olikin ensikosketukseni Puolaan ja mielelläni menisin uudestaan. Kesäaikaan sitten seuraavaksi. Ehkä tyylikkyyskin tulee silloin paremmin esille. Nyt oli tosiaan niin hilaista kaupungilla, ettei siihen osannut edes kiinnittää huomiota. :)

Kommentoi