GreenStreetin raakasuklaa workshop

Pääsin tiistaina osallistumaan yhteistyössä GreenStreetin kanssa, heidän järjestämään raakasuklaa workshopiin, jossa opittiin tekemään raakasuklaata sekä kuultiin raakasuklaan eduista ja hyödyistä. Workshop oli todella mielenkiintoinen, kiitos ihanan ja aurinkoisen kurssin vetäjän, Millan. Hän kertoi myös suklaan historiasta ja sen valmistusprosessista sekä GreenStreetin toiminnasta innostavalla tavalla. 

 

c0d04125012f1a826636b136a9efca77038c883d.png

 

 

P5110794.JPG

 

Workshop pidettiin Ruplan tiloissa Helsinginkatu 16:ssa. Rupla on monitoimitila, joka toimii kahvilana sekä taidenäyttelytilana. Takahuoneessa on myös myynnissä vintagevaatteita ja -asusteita. Näyttipä huonekalujakin olevan myynnissä. 

GreenStreet inspiroi ihmisiä terveellisempään herkutteluun, tarjoten upeita raakakakkuja ja edellämainittuja workshoppeja. Nykyään heidän kakkujaan jälleenmyydään muun muassa useissa K-marketeissa ja kahviloissa, pääosin pääkaupunkiseudulla. GreenStreet on lähiaikoina siirtymässä uusiin tiloihin ja perustamassa uuden vegaanisen kahvilan sekä joogastudion, pysyen ilmeisesti kuitenkin samoilla kulmilla. Raakasuklaakurssien lisäksi heillä on myös tarjolla raakakakku workshopeja. Seuraavaksi sitten sellaiselle!

 

P5110788_Fotor.jpg

 

Saimme tosiaan itse tehdä suklaata ja työ tehtiin pareittain. Itse sai myös valita, millä suklaan makeutti ja mitä sinne laittoi mausteeksi/koristeeksi. Makeutusaineena tällä kertaa oli lucumaa, macaa, tokoa ja kookossiirappia ja koristevaihtoehtoina oli inkamarjoja, raakakaakaonibsejä sekä raakalakritsijauhetta. Kaikki workshopissa käytetyt raaka-aineet ovat eettisesti tuotettuja. Ja kylläpä tuli herkullisia suklaita! Loput suklaat, mitä ei jaksanut syödä, sai vielä mukaan kotiinviemisiksi.

 

Workshopissa kuultua:

”Voiko inkamarjoja syödä liikaa, tai mikä on sopiva määrä niitä päivässä?”

– Ei niitä oikein voi syödä liikaa, minä syön helposti koko paketin kerralla päivässä.

”Tulee melko kalliiksi, jos syö paketin päivässä!”

– Sanopa muuta! En minä niitä päivittäin syökään. Mutta raakauklaata syön aivan joka päivä!”

 

Suklaata saa todella syödä hyvällä omalla tunnolla. Ja mikä on parasta raakasuklaassa, sitä ei tarvitse syödä montaa palaa, kun makeanhimo on jo tipotiessään. Raakasuklaa säilyy jääkaapissa viikkoja (mikäli vaan malttaa olla syömättä niitä kaikkia kerralla), joten sieltä voi napsia sitten aina palan jos toisenkin, kun karkkihammasta kolottaa. Aivan täydellinen korvike sokerisille karkeille ja maitosuklaalle. Maitosuklaan sisältö kun on oikeasti todella kaukana aidosta kaakaosta.

 

P5110792_Fotor.jpg

P5110795.JPG

 

Suuri kiitos vielä GreenStreetille mukavasta illasta ja workshopista! 

 

– R –

hyvinvointi mieli hyva-olo
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *