Hyvät naiset ja herrat, Mango Sticky Rice.

Regina J.

Tiedättekö sen tunteen, kun mielesi tekee todella paljon mangoa? Makeaa, ihanaa ja tuoretta mangoa. Menet kauppaan ja ostat mangon. Raa'an mangon. Ei Suomesta noin vain ostetakaan syötäväksi valmiita, täyskypsiä mangoja. Noh, siinähän menee ainakin viikko, ennen kuin sitä pääsee sitten syömään. Viikon päästä sitä onkin jo mangohimot unohtuneet, vaikka eiväthän ne ikinä täysin katoa, mutta et vain enää muista edes haluavasi sitä. Niin. Näin on käynyt minulle monesti.

Kuten tälläkin kerralla. En edes muista, mitä ajattelin tästä kyseisestä mangosta tekeväni. Jouduin jo laittamaan sen jääkaappiin niin sanotusti jäähylle, kun on ollut niin haipakkaa ja kiireistä, eikä ole ollut kotona liiemmin aikaa tehdä mitään. Hyvä kun nukkumassa on ehtinyt käydä. Siitä tämä pienoinen blogitaukokin johtui. Aina yhtä kiireinen kevät.

Mutta takaisin aiheeseen. Eilen sen keksin, kun avasin jääkaapin ja näin siellä punaisena hohtavan mangorakkaani. Mieleni teki jotakin makeaa ja herkullista. Herkkuhammasta siis suorastaan kolotti ja särki. Thaimaassa käyneet varmasti tunnistavat herkun. Kookoshullut ystäväni, nyt korvat taas hörölle!

Hyvät naiset ja herrat, päivän herkkuvinkki: Mango Sticky Rice!

 

 

 

Tämä herkku ei paljon selittelyjä kaipaa. Tai no, voihan se tietysti kuulostaa aluksi oudolta, että yhdistää nyt riisiä, kookosta ja mangoa. Mutta ei, siinä ei ole mitään ihmeellistä. Se on loistava yhdistelmä. Suussa sulava ja ihanan kermainen. Ai mitenkö tämä sitten loihditaan? No kuules, todella helposti ja vaivaa näkemättä. Annas kun kerron.

 

Mango Sticky Rice

1 kypsä mango
2 dl kookoskermaa
2 dl puuroriisiä
0,5 dl sokeria
0,5 tl suolaa

 

Tästä riittää hyvin neljälle hengelle.

Huuhtele puuroriisi. Laita riisi kulhoon ja liota vedessä vielä noin 10 minuuttia. Kaada vesi pois ja laita kulhoon uusi vesi, niin että riisit peittyvät hyvin. Laita kulho mikroon täydelle teholle noin kolmeksi minuutiksi. Lisää tarvittaessa vettä ja mikrota vielä noin 1,5 minuuttia. 

Lämmitä pienessä kattilassa kookoskerma sokerin ja suolan kanssa sekoittaen. Kaada kookoskerma riisin joukkoon ja peitä kulho kannella. Anna hautua ja kerman imeytyä riisiin 10 minuutin ajan.

Leikkaa mangosta paloja ja laita annsokulhoon kookosriisin kanssa. Itse kaadoin vielä hieman ylijäänyttä kookoskermaa annoksen päälle tuomaan lisää kosteutta. 

DELICIOUS!

 

 

 

- R -

Kommentoi