Karviaismarjainen kesäsalaatti ja punaherukkamehu

Regina J.

Olemme asettautuneet ja kotiutuneet omaan kotiin todella hyvin. Nyt lomalla on ollut ihanaa, kun on saanut nukkua pitkään, ihastella ja järjestellä omia nurkkia oikein antaumuksella. Olemme nauttineet aamupalaa omalla terassilla, ottaneet aurinkoa parvekkeella löhöillen, saunoneet ystävien kanssa ja grillailleet kesäkeitiössä ruokaa kuin mökillä konsanaan. Kyllä kesä ja loma vaan on ihmisen parasta aikaa. Onneksi molempia on vielä jäljellä.

Päätin jakaa teille toissapäiväisen salaattireseptin, joka toimi erityisen hyvin grilliruoan kanssa. Näköjään parhaat reseptit keksitään kaapeista löytyvistä komponenteista, eli niistä mitä kaapit sattuvat sillä hetkellä kätkemään sisäänsä. Tällä kertaa inspiraationa olivat mökiltä tuodut karviaismarjat, joita halusin hyödyntää salaatissa. Täydellinen sesonki- ja lähiruokasalaatti siis. 

 

 

Karviaismarjainen kesäsalaatti:

pinaattia

tuoretta basilikaa

karviaismarjoja

minitomaatteja

auringonkukansiemeniä

mungpavun ituja

balsamicoa

oliiviöljyä

suolaa ja pippuria

 

 

Muutamasta raaka-aineesta saa herkullisen ja raikkaan salaatin aikaiseksi. Salaatti ei vaadi hifistelyä, tarvitsee vain kasata ainekset yhteen ja ripotella päälle balsamicoa ja oliiviöljyä. Karviaiset tuovat mukavaa hapokkuutta ja raikkautta salaattiin. Balsamicon makeus sitoo maut hyvin yhteen. Näin salaatti on valmis nautittavaksi.

Jälkiruoaksi teinkin sitten punaviinimarjoista tuorepuristetun mehun. Olipas ihanan kirpsakkaa, maukasta ja upean väristä mehua! Kahteen lasilliseen sain uppoamaan 1,5 litraa marjoja. Otin näistä vielä mäskin (vai mitä se jäämistö onkaan) talteen ja laitoin pakastimeen. Se on varmasti hyvää esimerkiksi jäätelön kanssa.

Mutta miten voikaan yhdestä herukkapensaasta tulla niin äärettömän paljon marjoja!? Pihallamme on tosiaan yksi ainut pensas, jollaista en ole aiemmin nähnyt. Sen ympärille mahtuisi varmaan kymmenen ihmistä noukkimaan marjoja. Parit piirakat, raakakakut ja mehut on jo pensaasta saatu aikaseksi ja pää alkaa lyömään kohta tyhjää, mitä kaikkea marjoista keksisikään tehdä. Pakastimeenkin on jo tungettu muutama rasia talven varalle. Käyttöön ne kaikki kyllä varmasti tulevat, en raaski niitä jättää käyttämättäkään.

 

 

Seuraavaksi sitten pitää vaivata päätä pihan omenapuun sadon kanssa, joka sekin näyttää valtavalta. Tosin suuri osa omenoista näyttää olleen myös ampiaisten ja toukkien kesäruokaa. Saas nähdä miten paljon itselle jää syötäväksi vai hukummeko myös omenoihin marjojen lisäksi. Onnea on oma piha ja sen sato. Arvokkaita vitamiineja ja lähiruokaa. <3

Loma jatkuu tänään rakkaan ystävän seurassa Alppilassa. Viikonloppuna tiedossa on mökkeilyä ja ensi viikolla suuntaammekin äkkilähtölennoilla Sardiniaan. Olen niin fiiliksissä tästä lomasta! Italia on ollut matkakohteena mielessä jo pitkän aikaa. Siellä kun en ole aikasemmin käynytkään. Nyt eteemme tuli todella edulliset lennot Sardiniaan, joten eihän siinä muu auttanut kuin varata ne ja ruveta suunnttelemaan reissua. Auto on vuokrattu, joten saarta tullaan ainakin kiertelemään ristiin rastiin. Mikäli jollakulla on antaa vinkkejä Sardiniasta, otamme ne mielihyvin vastaan! 

Mukavaa torstaita!

- R - 

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.