Katutaidetta

Olen monesti Suvilahden ohi pyöräillessä ihaillut toinen toistaan värikkäimmistä ja upeimmista graffiteista. Tänään sain olla miesten mukana ja näin läheltä, miten niitä tehdään ja miten vaikeaa se oikeasti on. Nyt osaan katsoakin niitä aivan uusin silmin ja ihmetellä, miten tarkasti joku on osannutkin tehdä rajaukset ja varjostanut kuvat hienosti. Arvostan. Upeaa taidetta!

 

P5280969.JPG

P5280965.JPG

 

On hienoa, että Helsingissä on paikka, missä saa ihan laillisesti harrastaa katutaidetta. Uskon ja toivon, että tämä vähentää runsaasti julkisten paikkojen ja rakennusten sabotoimista, kun on luvallinen paikka toteuttaa itseään. Maalitkin saa ostettua aivan vierestä, joten helppoakin se on. Maalattavia seiniä on melko paljon, mutta itselleni harmillisinta on, että joutuu jonkun toisen teoksen peittämään, jotta omansa saa hetkeksi esille. Kuulemani mukaan painttaajia on niin paljon, että usein ei teos esillä säily kuin noin päivän verran. Kannattaa siis käydä kurkkimassa useinkin näitä seiniä, vaihtuva taidenäyttely on koko ajan nähtävillä. Ja suosittelen myös kokeilemaan itse taiteilua!

 

P5280984.JPG

P5280963.JPG

 

Tänään oli harmillisen harmaa päivä, mutta voin kuvitella, miten mukavaa on maalailla auringonpaisteessa. Kyllähän siellä viihtyisi useammankin tunnin. Musiikkia taustalla ja hyvä jengi koossa. Mikäs sen mukavampaa. Sain myös osallistua värien valintaan, mistä olin kovin onnellinen. Tuli siis aika söpöt värit, vai mitä? Saatoin saada myös ehkä hieman nyrpeitä katseita eräältä, kun rupesin hieman vahingossa häntä ohjaamaan ”tuonne vielä pinkkiä, tuosta puuttuu vielä rajaus”, ihan kuin olisi oma työ ollut kyseessä… Saatoin hieman innostua. Teinpä siis pari pientä omaakin kuvaa viereen. (Saa nauraa! 😀 )

 

P5280971.JPG

P5281004.JPG

 

En osannut kuvitella, että se olisi niin ”rankkaa”. Etusormi ja oikea käsi oli kyllä todella poikki ihan vain pienenkin piecen teon jälkeen. Taisi siinä kuitenkin pieni kipinäkin itselle jäädä painttaamiseen. Oli se vaan niin hauskaa ja mukavaa. Pakko päästä uudestaan ja pian. Täytyykin ruveta jo miettimään ja suunnittelemaan, mitä sitä ensi kerralla maalaisi. 

 

– R –

hyvinvointi mieli suosittelen hopsoa
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *