Kirjaintoilu ja applikaatiovinkki

Regina J.

Olin nuorena kova lukemaan heti siitä asti kun opin tämän taidon. Sitten tuli teini-ikä ja äidinkielentunneilla saatujen kirjojen luku tuntui pakon sanelemalta. En välttämättä jaksanut lukea kirjoja loppuun ja sen kyllä huomasi kirjoista kirjoitetuista esseistäkin. Opettajan kommentit olivat välillä luokkaa "et tainnut lukea ihan koko kirjaa". En ole koskaan ollut myöskään kovin nopea lukemaan, joten joskus vain aikakin loppui kesken.

Aikuisiällä olen lukenut silloin tällöin jonkin kirjan, mutta todella usein minulta on edelleen jäänyt kirjat kesken. Ensin innostun jostakin kirjasta ja sitten kun suljen kirjan, unohdan avata sen uudestaan. Kirjahyllyssä (jos meillä sellainen olisi) on todella monta kirjaa, jotka olen lukenut puoleenväliin saakka. Kirjanmerkin löytää siis aikas monesta omistamistamme kirjoista. Se ei tarkoita etteikö teos olisi mielenkiintoinen, olen vain unohtanut jatkaa siitä mihin jäin tai lukuinto on tyssähtänyt. Kuvissa olevat kirjat ovat näistä esimerkkejä.

 

 

Nyt tähän tulee muutos ja on jo tullutkin. Vuosi sitten tavallaan uuden vuoden lupauksena päätin, että luen enemmän kirjoja. Luinkin, jos vertaa aiempiin vuosiin. Tämä päätös jatkuu tänäkin vuonna ja myös tulevaisuudessa. Kirjaston palvelut löysin uudestaan reilu vuosi sitten ja olenkin käyttänyt niitä siitä lähtien todella paljon. Aika ajoin ostan myös jonkin uuden pokkarin, varsinkin reissulukemiseksi. Olen taas löytänyt lukuinnon!

Lukeminen rauhoittaa minua ja olen nyt ottanut tavaksi lukea aina sängyssä ennen nukkumaanmenoa jotakin kirjaa, niin uni tulee nopeammin. Kouluaikoina saatoin nukahtaa kesken kokeisiin lukemisenkin. Oikeastaan jo ensimmäisen sivun jälkeen. Olemme kotona myös päättäneet, että sen sijaan, että näpläilemme kännykkää ja selailemme somea juuri ennen nukkumaanmenoa, luemme kirjaa. Tämä vaikuttaa selkeästi myös unenlaatuun. Aivan turhaan sitä selailee facebookia tai instagramia, kun sen voi tehdä sitten taas seuraavanakin päivänä. Suosittelen kokeilemaan!

 

 

Hetki sitten löysin myös aivan mahtavan kirja-applikaation, Goodreads. Applikaatiossa on oma kirjahylly, johon voi merkitä lukemansa kirjat ja arvostella ne ja kirjoittaa ihan pidemmänkin arvostelun. Lisäksi, sieltä voi löytää uusia kirjoja, jotka voi merkitä "haluan lukea"-kategoriaan. Ainakin itse saatan unohtaa mitä olinkaan ajatellut lukea seuraavaksi, joten täältä ne löytää sitten tarpeen tullen. Sovelluksessa myös näkee mitä omat kaverit ovat lukeneet, joten sitäkin kautta voi löytyä uusia mielenkiintoisia teoksia. Siellä voi myös asettaa itselleen tavoitteen, kuinka monta kirjaa haluaisi lukea vuodessa. Appi pitää sinut ajantasalla miten olet tavoitteessa pysynyt ja tämäkin vain innostaa lukemaan lisää.  Itse olen löytänyt tätä kautta jo todella monta kirjaa, jotka haluan pian lukea. Olenkin tehnytkin kirjastosta jo monta varausta, sillä monet bongauksistani ovat suosittuja muidenkin keskuudessa. 

Onko tämä sovellus jo teidän käytössä?

Ihanaa talvista torstaita! <3

 

- R -

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.