Lakritsinen raakasuklaalevy
Näin tänään instagramissa jonkun laittaman kuvan Fazerin uudesta Travel-sarjan suklaalevystä, Rasberry and liquorice. Olen siitä lähtien himoinnut jotakin makeaa. Teinpä siis vaihteeksi raakasuklaata ja tässä teille samainen ohje.
Päätin myöskin, että ostan kyseisen Fazerin levyn matkaevääksi pian koittavalle lennolle, sillä pakkohan sitäkin on testata.
LAKRITSINEN RAAKASUKLAA
1,5 dl raakakaakaovoita
1,5 dl kookosöljyä
0,5 dl raakakaakaojauhetta
3-4 rkl latritsijauhetta
1 dl mantelijauhetta
noin 2 rkl makeutusta, esim. hunajaa tai agavesiirappia
Sulata kaakaovoi sekä kookosöljy matalassa lämmössä. Sekoita joukkoon jauheet ja makeutus. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun laakeaan vuokaan (noin 15 x 20cm) ja laita jääkaappiin jähmettymään. Voit koristella levyn haluamallasi lisukkeella ennen jääkaappiin laittoa. Kun levy on jähmettynyt kunnolla, voi sen paloitella veitsellä suuhunsopiviksi paloiksi.
Itse halusin kopioida hieman Fazerin uutuuslevyä, joten omatekoista levyäni pääsi koristamaan pakastekuivatut vadelmat. Näitä saa muun muassa Punnitse & Säästä-liikkeistä. Mikäli en olisi käyttänyt loppuja lakritsijauheitani tähän suklaaseen, olisin ripotellut sitä vielä hieman jäähtyneen suklaan päälle tuomaan lisää lakritsisuutta. Lakritsia pitää laittaa itseasiassa melko paljon, mikäli haluaa, että se maistuu kunnolla.
Helppoa ja herkullista! Ja mikä parasta, makeanhimo kaikkoaa tällä suklaalla nopeasti. Pari pientä palaa riittää todella hyvin. Mutta otinpa vielä yhden palan kiellon päälle.. ;)
– R –