Makramee – koukuttavaa näpräämistä

En ollut pari kuukautta sitten kuullutkaan asiasta nimeltä makramee. Ja nyt olen jo aivan koukussa. Mitäs ihmettä se nyt sitten on? 

Makramee on käsityötekniikka, jossa tehdään solmuja neuloksilla/kudoksilla ja saadaan aikaan koristeellisia pintoja, kuten seinävaatteita tai ryijyjä. Ryijythän ovat taas muodissa. Makrameella ei kuitenkaan tehdä niitä perinteisiä ryijyjä, vaan väljempiä ja erimuotoisia kuvioita, ei niinkään suorakulmaisia paksuja seinämattoja. Montakohan kertaa olen jo sanonut, että Pinterest made me do it..? No, taas kerran saan syyttää sitä innostuksestani. 

Tein eilen unisiepparityylisen makrameen. Olen jo pidempään etsiskellyt ostotarkoituksessa tämäntyyppistä unisiepparia, mutten ole löytänyt mistään. Ajattelinkin, että ehkäpä sellaisen voisisi tehdä itse. Tällainen siitä sitten tuli.

 

P1262291_Fotor.jpg

P1262293_Fotor.jpg

P1262294_Fotor.jpg

 

Solmeilulla saa vaikka minkälaisia kuvioita tehtyä. Etsin ohjeita netistä erilaisista solmuista, mutta ihan hirveästi ei kunnon ohjeita löytynyt. Kuitenkin tarpeeksi, että opin jo nopeasti muutaman eri solmeilutekniikan. Eikä se niin vaikeaa edes ole. Tämän tekemiseen sain käytettyä noin tunnin ja siihen aikaan sisältyi myös ohjeiden etsintä. Not bad! Tekniikasta on kyllä olemassa kirjojakin ja yhden olen varannutkin jo kirjastosta. En malta odottaa että saan sen käsiini.

 

P1262292_Fotor.jpg

 

Kudoksia ja neuloksia saa ostettua ainakin lankakaupoista ja erivärisillä kudoksilla saa tehtyä hauskan väriläiskän sisustukseen. Makrameen koonkin saa itse päätettyä kudosten määrällä. Periaatteessahan makrameen voi tehdä millä tahansa langalla, mutta ryhdikkäimmän lopputulosken saa tuollaisella paksulla kudoksella. Hirveä hinku olisi tehdä näitä lisää, mutta mihinkäs minä niitä sitten laitan, kun omat seinät loppuvat kesken!? 

Eräs jo kysyi minulta tässä taannoin: ”Mitä teet mummona, kun nyt jo virkkaat ja teet käsitöitä noin paljon?”  😀

Käy myös kurkkamassa Instassa sivuni @makrakas_dsgn. 

Ihanaa viikonloppua!

 

– R –

koti sisustus diy
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *