Mehustuttaa

On monia turhakkeita, keittiön kaappien täydentäjiä. Muka niin käteviä ja tarpeellisia laitteita. Sen kerran kun niitä käyttää, joutavat ne kaappien perälle odottelemaan mahdollista seuraavaa kertaa. Jota ei muuten tule.

Mehustin ei todellakaan ole yksi näistä turhakkeista. Meidän keittiössä se on päässyt puristelemaan herkullisia mehuja lukemattomat kerrat, eikä loppua näy. Kaupan mehut eivät ole enää suosiossa, vaikakkin joskus niitä eksyy aamiaispöytään. Pästöroiduit mehut vaan eivät ole läheskään niin terveellisiä kuin tuorepuristetut mehut.

 

IMG_3582.JPG

 

Mehustus on hyvä tapa saada kasviksista ja hedelmistä kaikki mahdolliset ravinteet, vitamiinit ja antioksidantit helposti imeytyvään muotoon. Keho kiittää ja päivän vihannekset on nopeasti ja helposti nautittu mehun muodossa. Tuorepuristetut mehut myös nesteyttävät ja ravitsevat tehokkaasti.

Näin talvisaikaan on inkivääriä tullut nautittua mehun seassa flussien karkottamista varten. En varsinaisesti pidä inkivääristä sellaisenaan, mutta mehussa se tuo mukavaa potkua. Samoin chili pienissä määrin sopii mehuun kuin mehuun. Pysyy pöpöt kaukana.

 

IMG_3572.JPG

IMG_3571.JPG

 

Auringonlaskumehu kahdelle:

 

4 pientä veriappelsiinia

1 appelsiini

1 vihreä omena

peukalon kokoinen pala inkivääriä

1 sitruuna

1 lime

 

Kuori ja pilko hedelmät. Mehustimeen ja menoks. Tuoretta, herkullista, terveellistä. Mitä muuta sitä iltapalakseen haluaisikaan. No ehkä rinnalle pala maukasta raakakakkua… ;)

Mites, mehustetaanko teillä?

 

– R –

hyvinvointi terveys liikunta ruoka-ja-juoma