Mustikkaraakakakku
Herkkuhammasta alkoi kolottamaan heti aamiaisen jälkeen, joten kakkuilemaanhan sitä oli ryhdyttävä. Viime kerrasta onkin jo vierähtänyt tovi. Pakastimesta löytyi sopivasti rasiallinen mustikoita, mitkä päätyivät siten kakun pääraaka-aineeksi. Muita perus raakakakkuaineksia kaapissa on aina siltä varalta, että alkaa raakakakuttamaan. Himo voi nimittäin iskeä aivan yllättäen. Kuten tänään.
Mustikkaraakakakku
Pohja:
n. 3 dl pähkinöitä (itse laitoin saksanpähkinöitä, mutta melkeinpä mitkä tahansa pähkinät käyvät)
n. 1 dl pehmeitä taateleita (Foodin)
Täyte:
4 dl liotettuja cashewpähkinöitä
1,5 dl sulatettua kookosöljyä (Foodin)
puolikkaan sitruunan mehu
0,5 dl kookoshiutaleita
0,5 dl agavesiirappia tai hunajaa
3 dl mustikoita
n. 1,5 rl psylliumia
*****************************
Sekoita pohjan ainekset blenderissä. Mikäli ei omista kovin tehokasta blenderiä, kannattaa pähkinät jauhaa ensin ja sen jälkeen vasta lisätä taatelit. Tämän voi tehdä myös sauvasekoittimella. Paina massa irtopohjavuokaan (itselläni oli 18 cm halkaisijaltaan), jonka pohjalla on leivinpaperi. Laita pohja pakastimeen tai jääkaappiin siksi aikaa, kun teet täytteen.
Blendaa kaikki täytteen ainekset, paitsi mustikat ja psyllium. Massasta tulee samettisempi, mitä kauemmin pähkinöitä jaksaa liottaa, mielellään yön yli. Levitä pohjan päälle noin kaksi kolmasosaa täytteestä. Loput täytteestä taas blendataan mustikoiden kanssa. Mikäli käytät pakastemustikoita, varmista että ne ovat sulia, kun laitat blenderiin.
Mustikkamassa jää melko löysäksi, joten sekoita tarvittava määrä psylliumia sekaan ja kaada aiemman kerroksen päälle. Laita kakku pakastimeen tunniksi tai pariksi. Koristele esimerkiksi jäisillä mustikoilla ja kookoshiutaleilla. Nauti hyvällä omallatunnolla!
– R –