Muuttovinkit á la Regina

Aika lentää ja pian on jo aika sanoa hyvästit tälle ihanalle vuokrakodille, jossa olemme viihtyneet loistavasti viimeiset melkein kaksi vuotta. Kruununhaka vaihtuu pian Oulunkylään ja on aika pakata elämä laatikoihin ja kääntää uusi sivu elämässä. Ihka oma koti odottaa jo meitä ja viikon päästä saamme avata oman kodin oven ensimmäistä kertaa omilla avaimilla. SO EXCITED!!! <3

Muuttaminen on tullut itselleni hyvin tutuksi kuluneina yhdeksänä vuotena. Vuonna 2007 muutin pois kotoa Mäntsälästä, vanhempieni helmoista ja aloitin oman elämäni Helsingissä. Tämän jälkeen olen asunut kahdeksassa eri osoitteessa, eli voisi sanoa, että muuttaminen sujuu jo rutiinista. Niin ainakin voisi luulla. Seuraava kotiosoite on siis jo yhdeksäs Helsingissä!!  Jostain syystä kuitenkin pakkaamisen aloittaminen on ollut tällä kerralla hieman hankalaa ja tuntunut vaikealta. Näitä kotikulmia tulee kieltämättä kyllä ikävä.

 

FullSizeRender (11).jpg

 

Keräsin tähän nyt muutamia vinkkejä ja muistutuksia, jotka itsekin tavaroita pakatessa pitäisi muistaa, jotta muutto sujuisi helposti ja ongelmitta, eikä tuntuisi niin kamalalta.

  • Pakkaaminen sujuu mukavasti, kun laitat taustalle omaa lempimusiikkia, jonka tahdissa voi vähän jammaillakin. Muuttopuuhista tulee yhtäkkiä hyvinkin mieluisaa! (Omista kajareista soi repeatilla: Justin Timberlake – Can’t stop the feeling)
  • Mukavuutta lisää entisestään kylmä Riesling-lasillinen. Tanssiaskeleet saattavat lähteä jo vähän käsistäkin. Ei haittaa!
  • Aloita pakkaaminen astioista, niitä nimittäin ainakin meidän huushollissa tuntuu riittävän. Aikaavievintä on pakata astiat ja suojata ne pakkauspaperilla tai sanomalehdillä. Suosittelen pakkauspaperia, sillä siitä ei jää mustetta, kuten sanomalehdistä jää. Sanomalehtikin kyllä kelpaa oivasti. Tärkeintä on pitää astiat ehjinä.
  • Älä pakkaa astioita pahvilaatikoihin vaan kunnon tukeviin muovilaatikoihin. Tämä vinkki tulee kokemuksen syvällä rintaäänellä, vaikka sirpaleiden sanotaankin tuottavan onnea..
  • Pakkaa ensimmäisinä uuteen kotiin menevään kuormaan vessapaperirulla. Just in case.. Myös siivousrättejä ja pesuaineita on hyvä olla perillä heti alkuun.
  • Tuleeko tavaroita pakatessa vastaan asioita, joita et ole muistanut omistavasi? Aivan varmasti. Mieti tässä tilanteessa, tuletko tarvitsemaan kyseistä asiaa (esim. lapsellinen retkimuki..) lähitulevaisuudessa, vai olisiko jo aika päästää irti ja laittaa se kierrätykseen/heittää pois. Itse kävin jo muutama viikko sitten kellarin tavarat läpi ja vietin yhden sunnuntain kirpputorilla myyden kaiken turhan pois pilkkahintaan. Loput, mitkä eivät kelvanneet muillekaan, luovutin Fidan ja Uffin kierrätyslaatikoihin. Kellarin muuttoprosessi helpottui kertaheitolla!
  • Pakkaa viimeisenä vaatteet esimerkiksi jätesäkkeihin. Henkareissa olevat vaatteet voi helposti pakata henkareiden kanssa jätesäkkiin, tekemällä reiän pussi pohjaan keskelle. Henkarin koukku tulee reiästä ulos ja vaatteet pysyvät siistinä pussin sisällä. Volá!
  • Pidä pieniä taukoja pakkauksen lomassa esimerkiksi pitämällä muotishow avopuolisollesi vaatteilla, joista et tiedä pitääkö vai heittääkö pois. Luultavasti saat mieheltä suurimmaksi osaksi ”heitä pois”-kommentteja, mutta eihän sitä tiedä mitä helmiä kaapin perukoilta löytyy. 🙂
  • Muuttopuuhissa kaikki aika kuluu pakkaukseen ja häseltämiseen. Kun kaikki keittiökamppeetkin alkaa jo olemaan laatikoissa ja nälkä yllättää, tilaa muuttopizza tai -sushit ja istu olohuoneen lattialle nauttimaan niitä. Samalla voi muistella, mitä kaikkea ihanaa on pian entisen kodin sisällä tapahtunut ja mitä kaikkea mahtavaa onkaan edessä. Muistot onneksi säilyvät ikuisesti.

 

FullSizeRender (13).jpg

FullSizeRender (12).jpg

FullSizeRender (14).jpg

 

Muuttaminen ei olekaan niin kamalaa, kuin se ajatuksen tasolla saattaa olla. Seuraavaksi on sitten edessä tavaroiden purku laatikoista uusille omille paikoilleen. Tämä on muutossa lempipuuhaani. On ihanaa löytää omille tavaroilleen uusi oma paikkansa ja yllättyä, miten hyvin se sopiikin juuri siihen. Purkuvaiheessa vielä saattaa tulla eteen asioita, joita ei haluakaan laittaa esille uuteen kotiin ja joutavat siten taas kellariin tai kenties vielä kierrätykseen. Itselläni on vielä opeteltavaa asioista/tavaroista luopumisessa. Varsinkin, jos kyseessä on jokin tunnearvollinen asia, mutta silti sellainen, joka ei löydä paikkaansa uudessa kodissa. Oppia ikä kaikki.

Kuitenkin ennen tavaroiden purkua on vielä edessä pieni remonttivaihe. Tämä onkin aivan uusi tutttavuus muuttoprosessissa. Vuokrakodeissa kun ei hirveämmin pintaremonteja ole tehty, mutta nyt haluamme omasta kodista itsemme näköisen. Ihanaa, mutta samalla kovin kovin jännittävää.

Kuvina muistoja Kruununhaan kodista.

– R –

puheenaiheet ajattelin-tanaan sisustus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *