Banoffee raakakakku

Tiedättekö sen tunteen, kun koko päivän ajattelee ja himoitsee jotakin makeaa ja päivän päätteeksi on vaan pakko saada jotakin herkkua, kun ei enää pysty mitenkään hillitsemään himoa?!

Tänään oli sellainen päivä. Kiusasin itseäni jopa vilkaisemalla Pinterististä kuolettavan hyvännäköisiä herkkuja. Virhe. Eihän siinä ole sen jälkeen enää muuta mahdollisuttaa kuin pistää keittiö sekaisin ja ruveta herkkuhommiin.

Sain inspiraation tähän valloittavan herkulliseen Banoffee raakakakkuun juurikin Pinterestistä ja tein oman versioni seuraavalla tavalla.

 

P9131160_Fotor.jpg

 

Banoffee raakakakku

Pohja:

12 taateliaa

1 dl pekaanipähkinöitä

Toffeekerros:

3 banaania

5 taatelia

0,5 dl vettä

3 rkl maapähkinävoita

 2 tl lucumaa

2 tl kookosöljyä

Kermakerros:

1,5 dl kookoskermaa

1 rl maapähkinävoita

2 rkl kookosöljyä

psylliumia

 

Jauha pähkinät ja siirrä pieneen kulhoon. Jauha seuraavaksi taatelit ja sekoita pähkinäjauhojen kanssa. Painele irtopohjavuoalle (leivinpaperi pohjalla) ja hiukan myös reunoille. 

Sekoita blenderissä vesi ja taatelit, jonka jälkeen lisää blenderiin maapähkinävoi ja lucuma. Surrrur. Kuori banaanit, halkaise banaanit puoliksi ja tee veitsellä ohuita viipaleita pitkittäissuunnassa. Levitä pieni määrä toffeeta pohjan päälle, niin että jokapuolella on kastiketta. Lisää banaaneja ensimmäinen kerros koko pohjan alueelle tasaiseksi kerrokseksi. Lisää hieman toffeeta banaanien päälle ja loviin. Lisää taas banaanikerros ja toista tätä kunnes kaikki banaanisiivut ja kastike on käytetty. Toffeeastike sitoo bananeja ja pitää niitä paikoillaan.

Blendaa viimeiseksi päällimmäisen kerroksen ainekset ja lisää psylliumia, mikäli koostumus on liian löysää. Kaada kookoskerma banaaniekerroksen päälle ja tasoita. Kakku ei vaadi pakastusta, mutta jos malttaa laittaa kakun hetkeksi pakkaseen, on kakkua helpompi leikellä paloiksi.

 

Sen verran herkkua ja makeaa, että pieni pala vei makeanhimon jo mennessään.  Tuo lovi ei siis ole yksi pieni pala…

 

P9131172_Fotor.jpg

 

P9131178_Fotor.jpg

 

Nyt sohvalle pötkölleen ja televisio auki. Nimittäin Ensitreffit alttarilla alkaa!! Jee!

Kivaa tiistai-iltaa!

– R –

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Mieli

Weekend Bowl

Ensimmäinen viikko töitä on jo takana loman jälkeen. Viikko olikin sen verran hektinen, että en enää miltei edes muista olleeni lomalla. Päivät sujahtivat nopeasti ohi ja nyt sitä ollaan taas jo viikonlopun vietossa. Jos tällä tahdilla edetään, niin pian on jo joulu ja juhannuskin.

Olen jo pitkään haaveillut itsetehdystä ns. sushi bowlista ja eilen päätin, että starttaamme viikonlopun näillä herkullisilla weekend bowleilla. Siitä asti, kun ensimmäisen kerran maistoin Holiday-ravintolassa heidän samantyyppistä annosta, olen miettinyt näiden toteutusta. Eilen se päivä sitten vihdoin ja viimein kävi toteen. Niin helppoa, hyvää ja terveellistäkin vielä! Tästä taitaa tulla joka viikonloppuinen/viikkoinen ruoka.

 

P9020798_Fotor.jpg

 

Parasta näissä kulhoissa on se, että niihin voi laittaa miltei mitä vaan kaapista sattuu löytymään. Ei ole mitään tiettyä tarkkaa reseptiä, vaan jokainen voi yhdistellä omia lemppari vihanneksia ja kasviksia sekä valita pääainesosaksi kalaa, katkarapuja, lihaa tai pitää annoksen täysin vegenä. Mielemme teki eilen kalaa, joten lohi pääsi näiden ensimmäisten kulhojen päärooliin.

 

Weekend Bowl

  • 2 annosta keitettyä riisiä
  • porkkanaa
  • kesäkurpitsaa
  • retiisiä
  • kurkkua
  • paprikaa
  • avokadoa
  • ituja
  • tuoretta korianteria
  • lohta
  • seesamin- ja pellavansiemeniä

 

Keitä riisi ja paista lohi. Itse heitin pannulle lohen kanssa jo tilkan teryakikastiketta mausteeksi. Pilko/raasta kasvikset ja lisukkeet valmiiksi riisin keittyessä. Kaada riisi kulhon pohjalle. Asettele lisukkeet vierekkäin näitisti riisin päälle. Koristele annokset siemenillä ja korianterilla. 

Soijalla ja teryakikastikkeella sekä tuoreella chilillä voi maustaa omaa annosta ja riisiä oman maun mukaan. 

 

P9020793_Fotor.jpg

P9020794_Fotor.jpg

 

Tänään taidamme vihdoin aloittaa vessan maalausprojektin. Ainakin yritämme. Jospa vielä joku päivä pääsisin hieman raottamaan kotimme ovea täällä blogin puolella. Katsotaan tuleeko valmista ikinä, vai löytyykö aina jokin muutoksen kohde. 

Herkullista syyskuun ensimmäistä viikonloppua!

 

– R-

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Liikunta