Vauvakupla yllätti bloggaajan

Toinen comeback jo vuoden sisään. Autch. Ei tämän nyt ihan näin pitänyt mennä. Edellisellä kerralla kerroin raskaudesta ja nyt voin sitten esitellä tuoreen perheenjäsenemme. Tosin vielä ilman nimeä, sillä haluamme pitää sen ristiäisiin saakka salassa. Viikonloppuna sekin vihdoin paljastetaan, jei! Ollut nimittäin hieman vaikeuksia olla lipsauttamatta nimeä, sillä olemme sitä jo jonkinverran käyttäneet kotona.

Kiirettä on siis pitänyt opetellessa uutta arkea. Olen todellakin uppoutunut omaan pieneen vauvakuplaan ja väsymyksen taso ja sitämyöden myös silmänalusten tummuusaste on sitä luokkaa, että pääkoppakaan ei käy aivan täysillä. Muutaman suullisen huomautuksen olen tästä saanutkin, enkä ihmettele, sillä lauon välillä mitä ihmeellisimpiä lauseita ja puhun täyttä diibadaabaa. 😀

Väsymyksestä huolimatta en ole ikinä ollut näin onnellinen. En osannut kuvitellakaan tätä onnen ja rakkauden määrää, mitä tuo pieni miehenalku on tuonut tullessaan. Kotona kahdestaan ollessamme, päivät menevät 95% edelleenkin vain poikaa tuijotellessa ja ihastellessa. Niin ja tietysti hänelle lässyttäessä. Tiedättehän, sellaisella ihanalla tuitui-äänellä. Raskaana ollessani vannoin, ettei minusta tule lässyttäjää, mutta kai se on väistämätöntä (?) Yritän kuitenkin pitää lässyttelyn kotiovien sisäpuolella. Onko ylipäätään olemassa vanhempia, jotka eivät lässytä vauvoilleen ollenkaan?? 

 

IMG_6268_Fotor.jpg

 

Vauva-arki on lähtenyt rullaamaan oikein mukavasti, vaikka pieniltä alkuhaasteiltakaan ei vältyttykään. Poika on pääosin rauhallinen ja hymyilevä, kunhan nälkä ei pääse yllättämään. Ihana herätä aamulla, kun ensimmäisenä saa leveän, hurmaavan hymyn pieneltä. Ei siinä päivä voi alkaa huonosti, vaikka kuinka väsyttäisi. Hymyn rinnalla ihaninta on myös se hetki, kun väsy alkaa hänellä painaa ja otan pojan rinnalle. Hiljainen tuhina ja lämmin poski vasten rintaa. Parasta. Näitä ihania asioita voisi listata kylläkin loputtomiin. Voihan vauvakupla. Se on tosiaan imaissut minut todella syvälle, mutten todellakaan valita. Tällä hetkellä kaikki pyörii pienen ympärillä, mutta onneksi moni ystäväkin on samassa tilanteessa, niin pääsee höpöttelemään näitä juttuja yhdessä. Välillä tuntuu, että meillä on oma vauva.fi-keskustelupalsta Whatsappissa, kun jaamme kokemuksiamme ja päivien kohokohtia.. 😀

 

PA160911_Fotor.jpg

 

Yritän taasen petrata kirjoittelussa, mutta niin kauan kun uni on vähissä, ovat valitettavasti myös bloggauksetkin. Ja jottei kaikki postaukset keskittyisi vain vauvaan, tarvitsen oikeasti lisätunteja päiviin ja uuden päivärytmin, jota yritän tässä koko ajan kehitelläkin. Kaipa päivät tästä pikkuhiljaa rutinoituu, niin ehtii taas omiakin juttuja puuhailemaan. Tällä hetkellä kuitenkin nautin tästä vauvakuplasta, sillä ei sekään loputtomiin kestä. Pieni kasvaa aivan liian nopeasti!

 

P9290808_Fotor.jpg

 

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin. <3

 

 – R – 

 

Suhteet Oma elämä Lapset Vanhemmuus

Banana Bread

Kuten Frendien Joey sanoisi.. Banaani – gooood! Pekaanipähkinät – gooood! Kookosöljy – gooood! Kardemumma – goooooood! 

 

IMG_5638_Fotor.jpg

 

Muun muassa näitä edellä mainittuja aineksia yhdistämällä saa todellista herkkua aikaiseksi. Vielä, kun muutaman ainesosan sekoittaa mukaan, saa helpon ja ihanan banaanileivän uunista ulos. Ainut ongelma leivän kanssa on, ettei sitä voi syödä vain yhtä palaa. Se vie kielen täysin mennessään. Leipä on parasta uunituoreena, vielä hieman lämpimänä ja kun päälle sivaltaa hitusen voita. Suolaisen ja makean yhdistelmä on huumaava. Kokeile vaikka! 

Banaanileivästä saa muokattua helposti joko hieman epäterveellisemmän ja myöskin terveellisemmän version, joka ei sekään ole yhtään sen mauttomampi. Suosittelen siis testaamaan terveellistä versiota tai muokkaamaan halutessaan ainesosia itselleen mieluisiksi tai kaapista löytyvien ainesosien mukaan. Tätä voi tehdä todella monella tapaa.

 

Banana Bread

  • 3-4 kypsää banaania
  • 3/4 dl Foodin kookosöljyä (tai sulatettua voita)
  • 1/2 – 1 dl Foodin kookossokeria (tai muuta omavalintaista makeutusta)
  • 1 kananmuna
  • 1 tl ruokasoodaa
  • ripaus suolaa
  • 2 tl kardemummaa
  • 3,5 dl omavalintaisia jauhoja (itse käytin 2,5 dl kaurahiutaleista tehtyjä jauhoja ja 1 dl grahamjauhoja)
  • 1 dl rouhittuja pekaanipähkinöitä

 

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele pienehkö leipävuoka esimerkiksi kookosöljyllä tai voilla.

Soseuta kypsät banaanit kulhossa haarukalla. Sekoita joukkoon sulanut kookosöljy (tai vaihtoehtoisesti voi) sekä kookossokeri. Makeutta voi säätää mieleisekseen ja sokerin voi jättää täysin myös pois terveellisempää versiota kaivatessa. Mitä kypsempiä banaanejä käyttää sitä makeampaa leivästäkin tulee.

Lisää mukaan ruokasooda, suola ja kardemumma sekä kananmuna. Sekoita lopuksi joukkoon vielä jauhot sekä halutessasi pähkinärouhe. Pekaanipähkinät tuovat leipään mukavaa tekstuuria sekä makua, mutta ne voi jättää yhtähyvin poiskin tai laittaa vaihtoehtoisesti muita pähkinöitä niiden sijasta, miksei vaikka rusinoitakin. 

Kaada taikina leipävuokaan ja viipaloi halutessasi vielä yhdestä banaanista pituussuunnassa ohuehkot viipaleet taikinan päälle. Paista leipää uunissa noin tunti. Itse paistoin noin 50 minuuttia, jolloin leipä jäi sisältä hieman pehmeäksi ja muhevaksi. Itse pidän leivästä tällaisena.

Nauti oikean voin kera tai ilman. Leipä sopii loistavasti tosiaan kahvipöytään tai ihan herkuttelumielessä sellaisenaan. 

 

IMG_5639_Fotor.jpg

IMG_5643_Fotor.jpg

 

Tämä herkku on jäänyt pyörimään mieleeni Australiasta, vuodesta 2011 saakka. Jokaikisestä kahvilasta ja ruokakaupasta sai tätä herkkuleipää ja siellä terveellisyys oli kaukana, sokerin kanssa ei nimittäin pihistelty. En ole banaanileipää itse tehnyt kuin nyt tämän leivän lisäksi kuin kerran aikaisemmin sitten reissun jälkeen. Muistin miksi; se on aivan liian hyvää ja liian helppoa. Vaikka tekisi terveellisemmän version, ei sitä silti tarvitsisi syödä niin paljoa… Ei nimittäin todellakaan jää yhteen palaan tämän herkun syöminen, sen voin luvata! 

Tästä aikainen vinkki vaikkapa joululahjaksi/-viemisiksi joulupöytään. Leipää voi maustaa juuri kardemummalla ja vaikka kanelillakin, jolloin maku on vielä jouluisampi. Vuodenajasta riippumatta banaanileipä sopii syötäväksi kuitenkin milloin vain. 🙂

Saapa nähdä, milloin uskallan seuraavan kerran tätä tehdä taas uudestaan. Banaanileipähimo on nimittäin tällä kertaa jäänyt kolkuttelemaan varsin pysyvästi takaraivoon.

Kertokaa ihmeessä, millaisia versioita te olette tehneet tästä helposta herkusta! 🙂

Ps. Mainitsinko oikeasti jo joulun!? 😀 😀

 

 – R –

Koti Ruoka ja juoma