Sallittu kesäherkku - Frozen Yogurt

Regina J.

Koska makeahammasta välillä kolottaa ja koska kuumana kesäpäivänä tekee mieli jotain viilentävää, on tällaisia päiviä varten olemassa helppo herkku. Vanha kunnon kettu, eli jäädytetty jogurtti - frozen yogurt. Tämä unohdettu ja aliarvostettu karkinkorvike on todella nopeasti tehty ja variaatioita on niin paljon kuin maapallolla on ihmisiäkin. 

 

 

Tein tällä kertaa pieniä jogurttinappeja, joita on helppo napsia pakastimesta, kun tekee mieli jotakin pikkuhyvää herkkunälkään. Pieni annos näitä riittää viemään makeanhimon salamana kauas pois. Nappuloita voi tehdä esimerkiksi jääpalamuotteihin, raakasuklaamuotteihin tai pieniin muffinivuokiin. Suurempia herkkupaloja halutessaan voi jogurtista tehdä mehujäämuotteihin ihania, suussasulavia jogurttijäätelöitä.

Koska halusin tuotokset pikaisesti pienessä kiireessä vaan pakastimeen, tein maailman helpoimmat versiot. Aikaa ei siis tosiaankaan näihin mene kuin noin 10 minuuttia, eikä aineksiakaan ole montaa. Vaaleissa banaaniversioissa jogurtin seassa on vain sitruunamehua sekä hunajaa ja suklaaversioissa raakasuklaata ja agavesiirappia. Tämän helpompaa herkkua ei olekaan!

 

Frozen Yogurt -napit

maustamatonta turkkilaista/kreikkalaista jogurttia (itse käytin Total 0%)

hunajaa/agavesiirappia/lucumaa

sitruunamehua

raakakaakaota

 

Koristeeksi: banaani ja pensasmustikoita

 

Sekoita kulhossa jogurtti, haluamasi määrä makeutusainetta sekä muut ainekset. Jaa jogurtti kahteen kulhoon ennen sekoittamista, mikäli haluat erimakuisia nappeja. Leikkaa banaani ohuiksi viipaleiksi ja jaa muottien pohjalle mustikoita tai banaaniviipaleita. Kaada jogurtti muotteihin. Voit halutessasi laittaa vielä banaaniversioihin toiset banaaninpalat päälle, jolloin saat hauskoja banaanisandwichejä. Mikäli käytät paperisia muffinivuokia, suosittelen asettamaan ne muffinialustalle, jotta ne pysyvät kasassa jäätyessään. Nimimerkillä: Ilman tukea tulee rumaa jälkeä.

 

 

Ja ne ovat söpöjäkin vielä! :)

 

- R -

Kommentoi