Schärin gluteenittomat leivät ja keksit

Postiluukku kolahti. Sieltä tupsahti pieni lappunen, joka kehoitti käymään ärrällä. Paketti oli noudettava ja vaikka tiesin mitä se piti sisällään, oli olo kuin lapsella jouluaattona lahjat edessään. Toimin siis Buzzadorina, eli testailen silloin tällöin uusia tuotteita. Tällä kertaa paketista kuoriutui Schärin gluteenittomia uutuusleipiä ja -keksejä.

En itse enää syö liiemmin normaalia leipää, sillä se saa suurissa määrissä oloni turvonneeksi ja pöhöttyneeksi. En kuitenkaan kiellä sitä itseltäni, mutta vältän sen syömistä suurimmilta osin, vaikkakin esimerkiksi mökkeillessä leipä on melko tuttu aamiaispöydän vieras. Lähipiirissäni on myös keliaakikoita sekä muita, joille gluteeni ei sovi lainkaan. Tätäkin kautta gluteenittomat tuotteet ovat tulleet tutummiksi ja esimerkiksi leipoessa olen kiinnittänyt enemmän huomioita gluteenittomiin vaihtoehtoihin ja ratkaisuihin.

schar-uutuudet-2016.jpg

 

Nykyään kauppojen hyllyillä ja ravintoloissa onkin jo paljon vaihtoehtoja gluteenittomista leivistä ja tuotteista. Muistan kun vielä jokunen vuosi sitten vaihtoehtona oli vain kuiva riisikakku tai vastaava. En ole kuitenkaan aiemmin maistanut Schärin gluteenittomia tuotteita. Voinkin kertoa, että nämä leivät olivat parhaita gluteenittomia leipiä, joita olen syönyt. Myös kaikki muut joille leipiä tarjosin, kehuivat niitä.

Leivät eivät ole pakasteita, kuten monet kaupan gluteenittomista leivistä. Ne eivät sisällä gluteenia, venhää, laktoosia tai kananmunaa. Leivät perustuvat runsaskuituiseen hapanjuureen, joka saaa leivät maistumaan kuin uunituoreelta.  Niissä on käytetty laadukkaita ainesosia, kuten hirssi- ja qvinoajauhoja ja erilaisia siemeniä.

Omia lemppareita näistä kolmesta (Vital, Monivilja ja Classic) olivat Vital-leivät, joka oli tummin näistä leivistä ja jossa oli muun muassa qvinoaa, siemeniä ja kastanjajauhoja. Kaikki leivät toimivat erityisen hyvin paahdettuina ja olivat muutenkin odotettua maukkaampia. 

Paahdettu leipä ei kaivannut vierelleen muuta kuin avokadon puolikkaan viipaloituna, tilkan oliviiöljyä ja seesamin- sekä pellavansiemeniä. Suuri suositus leiville! Kannattaa todella maistaa, oli keliaakikko tai ei.

 

IMG_6173.JPG

 

Paketissa oli myös kahdenlaisia keksejä, suklaisia ja kreemitäytteisiä. Ne ovat loistava vierasvara, mikäli lähipiirissä on keliaakikoita.  Harmillisesti kuitenkin keksit eivät olleet laktoosittomia, kuten leivät. Jäivät siis eräältä vieraalta maistamatta juuri tästä syystä. Näistä kahdesta keksistä tykkäsin enemmän kreemitäytteisistä kekseistä. Ne olivat mukavan kermaisia ja makeita. Tosin ei suklaakekseissäkään mitään valittamista ollut. Meillä ei myöskään keksejä varsinaisesti harrasteta, eikä niitä löydy kaappien kätköistä. Näitä jäi kuitenkin vielä hieman tuleville vieraille tarjottavaksi.

 

IMG_6202.JPG

 

Taidankin tästä mennä vielä tekemään iltapalaksi yhden leivän… Koukkuun jäin.

 

– R –

hyvinvointi liikunta ruoka-ja-juoma
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *